LÖSEV’in Emek Atölyesi’ne destek veren 400 kadın, bu soğuk kış günlerinde çocuklar üşümesin diye örnek bir projeye imza attı. Kadınların tamamı organik iplerden ürettikleri el emeği ürünler, Küçükçekmece Belediyesi tarafından LÖSEV’e teslim edildi. Ürünler, Anadolu’nun dört bir yanındaki Lösemi hastası çocuklara gönderilecek

.“BÜYÜK BİR HEVESLE ÖRDÜLER”

Hünerli Eller Çarşısı'nda bulunan kadınların kampanyaya büyük bir hevesle destek verdiklerini belirten Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hünerli Eller Çarşısı Koordinatörü Gülsüm Özalp, "Yaklaşık 20 gün önce LÖSEV için bir örgü kampanyası başlattık. Hünerli Eller Çarşısı'nda bir yıldan beri 400'e yakın katılımcımız oldu. Bu kadınlarla bu kampanyayı paylaştığımızda çok samimi geri dönüşler oldu. Bizimle birlikte hareket etmek istediler. 20 gün içerisinde elliye yakın çanta ve koliyle birlikte biz LÖSEV'e geldik. Yapmış oldukları örgü; bu örgülerin içerisinde eldiven, atkı, amigurumi, çorap ve benzeri birçok örgüyü biz LÖSEV yararına bağış yapmak istedik ve bu vesileyle de LÖSEV'e geldik. Yaklaşık 400 kadınla birlikte biz çok soğuk hava koşullarında, çok sıcak bir atmosferde bu örgüleri meydana çıkardılar. Onları çok tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"BUNLARIN HEPSİ ÇOCUKLARIMIZA ULAŞACAK"

Hünerli Eller Çarşısı'nda örgü ören kadınlara teşekkürlerini ileten LÖSEV İstanbul Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Neslihan Çelik, "LÖSEV'in de bu anlamda yürüttüğü LÖSEV Emek Atölyesi Projesi kapsamında biz de gönüllülerimizle, ev hanımlarıyla ve hatta emeklilerle bu tür çalışmalar kapsamında bir araya gelip atölye çalışması şeklinde örgüler yapıyoruz. Onlar da önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlatıp bizlere destek oldular. Küçükçekmeceli kadınlara teşekkür ederim” dedi.

“ÖNCE ONLAR ISINSIN”

Örgü kampanyasına destek veren reklamcı Hürriyet Ceylan (58) duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Hünerli Eller Çarşısı'nda bulunmak ayrı bir keyif. Çocuklarımız için çalışıyoruz, çok keyif alıyoruz bugünden. Şu an atkı yapıyorum en sevdiğim renklerden. Onları da ısınmasını istiyorum bir an evvel sağlığına kavuşmasını istiyorum hepsinin. O mutluluğu yaşamak istiyoruz hepimiz.”

Ev Hanımı Buket Vural (42) ise, “Çocuklarımıza bir yararımızın olması çok güzel. Su an atkıya başladım sonra şapkasını da öreceğiz. Ortam çok güzel. Bize verdiği bu fırsat için Küçükçekmece Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. ” diyerek duygularını ifade etti.

Kader Akpınar (39) da, çocuklara örgüden oyuncaklar yaptığını belirterek, “Benim penceremden baktığınızda çocuklar çok önemli. Eğer bir çocuğu bir damla mutlu edebiliyorsam okyanus kadar mutlu oluyorum. Bunları örüyorum. Belediyemiz Hunerli eller çarşısı ile bayanlara çok destek oldu. Biz bayanlar bu çarsıyla evimize katkı da sağladık. Başta ilçe belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim