Sefaköy Anadolu Meslek Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Devrim Cenk Ulusoy,  doğru nefes alma tekniklerini anlatarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Söyleşiye, Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Oktay Kurt başta olmak üzere pek çok Küçükçekmeceli öğrenci ve öğretmen katıldı.

 

“6 BİN DEFA FAZLA NEFES ALIYORUZ”

 

Hiç kimsenin doğru nefes almayı bilmediğini kaydeden Devrim Cenk Ulusoy, günde ortalama 24 bin nefes aldığımızı doğru teknikle bunun 18 bine düşeceğini söyledi. Ulusoy sözlerini, “Biz doğru nefes almayı bilmiyoruz. Farkına varmadan fazladan nefes alıyoruz. Çocuklara mutlaka doğru nefes almayı öğretmeliyiz. Bu 5-6 seansta olabilecek bir şey” diyerek sürdürdü.  

 

“İÇGÜDÜLERİNİZ SİZE YOL GÖSTERECEKTİR”

 

Türkiye’de 40’ın üzerinde şampiyonluğu bulunan, 2 kez dünya bir kez Avrupa şampiyonu olan Devrim Cenk Ulusoy, “Geri dönmenin imkânsızlaştığı, elinizdeki kılavuz ipinin koptu noktada, içgüdülerinize güvenin. İçgüdüleriniz aklınızın yol gösteremediği noktalarda size rehberlik edecektir” dedi.

 

“HAYATTA KALDIĞINIZ SÜRECE PES ETMEYİN”

 

İnsanın hayatta kaldığı sürece pes etmemesi gerektiğini kaydeden Devrim Cenk Ulusoy öğrencilere tavsiyelerde bulundu: “Hayatta kaldığınız sürece, başardığınız işleri hatırlayın, başarısızlıklarından edindiğiniz tecrübeleri de bunun üzerine koyun ve nefes alıp yürümeye devam edin. Artık çok daha tecrübeli ve başarmaya bir adım daha yakınsınız.  Hedeflerinizi kafanızda belirlerken düş gücünün de yardımını almalısınız. Başarabileceğinize inandığınız hedefinizi de düş gücünüzle desteklemelisiniz. Hedefinizi canlı tutmak, bu uğurda yapacağınız fedakârlıkları daha kabul edilebilir kılar”

 

Devrim Cenk Ulusoy söyleşide nefes yönetimi, stres yönetimi, konsantrasyon, panik atak, odaklanma, diyafram kullanımı ve sağlıklı yaşam gibi önemli konularda detaylı bilgiler verdi. Öğrencilere hayatlarında uygulayabilecekleri pratik egzersizler öğretti.

Editör: TE Bilisim