Günün ilk etabına Tuzla'dan başlayan CHP Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu, Pendik sahilde ilk etabı tamamlayıp kısa bir mola verdi. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, milletvekilleri, partililer ve yüzbinlerce vatandaşla birlikte günün ikinci etap yürüyüşüne başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 3 kilometre daha yürüyüp Kartal'a ulaştı.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE ADALET KORTEJİNİ KARTAL’A GİRİŞTE BAŞKAN ALTINOK ÖZ KARŞILADI

Adalet Yürüyüşü’nün 9. gününde Bolu yakınlarında korteje dâhil olan, büyük bir azim ve kararlılıkla İstanbul’a kadar yürüyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Adalet yürüyüşçülerini Kartal’da eşi Feray Öz ve yüzbinlerce vatandaş ile birlikte karşıladı. Kartal girişinde 10 bin kırmızı-beyaz balon gökyüzüne salındı. Sahil yolunda toplanan vatandaşlar, “hak, hukuk, adalet sloganlarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.

ADALET YÜRÜYÜŞÇÜLERİNE KARTAL’DA YOĞUN İLGİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü, 24. gününde Kartal’a ulaştı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Adalet Yürüyüşçüleri, burada yüzbinlerce Kartallı ile adalet ve özgürlük için büyük mücadeleler vermiş, geçmişe ışık tutan Mahatma Gandhi, Romen Diyojen ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde resimlerinin bulunduğu dev adalet yolcuları pankartı, özgürlüğe uçurulan 10 bin balon ve bando takımı ve halk oyunları gösterisiyle karşılandı. 5 ayrı noktada 12 cansız manken, üç maymunu oynayan hakim ve savcılar ile Themis heykelini canlandırdı. Ayrıca Adalet Korteji, mola verilecek alana girdiğinde Kartal Belediyesi’ne bağlı 11 kreşte eğitim gören minikler, ellerinde tuttukları ‘Biz adalet içinde büyümek istiyoruz’ yazılı dövizlerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılayarak kendisine çiçek hediye etti.

"Dragos'tan miting alanına yalnız yürüyeceğim"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü miting alanına yalnız yürüyeceğini belirterek, "Ben Dragos'tan miting alanına yalnız yürüyeceğim. O nedenle -Ben de gidip Genel Başkanla yürüyeceğim- diyen vatandaşlarıma şimdiden bir uyarı yapayım. Beni Dragos'ta beklemeyin. Dragos'tan miting alanına kadar yalnız yürüyeceğim. İlgi gösterirseniz, miting alanına gelin. Ben miting alanına 2 buçuk-3 kilometrelik bir yürüyüşle geleceğim ve orada hep birlikte mitingimizi gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

24. gün etabına başlamadan önce basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşe destek verenlere teşekkür ederek şunları söyledi: “Bugün 24'üncü günümüz. Yine güzel bir sabah, yine güzel bir güneş var. Birazdan yürüyüşümüze başlayacağız. Hepinize sağlık, huzur dolu iyi günler diliyorum. Yürüyüşe başlarken 24'üncü günde İstanbul'a gider miyiz gitmez miyiz diye belli çevrelerde endişe vardı. Ama karlılığımız, inancımız vardı. Rahat yürüdük. En azından kendi açımdan söylüyorum. Rahat yürüdük ve 24'üncü güne başlayan noktaya geldik. Bu süre içinde 4 mevsimi de yaşadık aslında. Soğuk, sıcak, yağmurlu ve sisli günleri yaşadık. Türkiye'nin ne kadar güzel olduğunun farkına bir kez daha vardık. Yürüyerek o güzel coğrafyayı izlemek gerçekten son derece huzur vericiydi" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan "bayrak" uyarısı

Mitingle ilgili vatandaşlara bayrak çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bu mitingi yaparken, miting alanına bayrak dışında, adalet pankartı dışında, Atatürk posteri dışında hiçbir şey istemiyorum. Altı oklu bayrak da istemiyorum. Adalet istiyoruz, milli bayrağımız var, dolayısıyla o bayrak altında hep birlikte yaşıyoruz. Atatürk ortak değerimiz. Onun dışında hiç kimsenin başka pankart getirmesini, başka bayrak açmasını asla doğru bulmuyoruz. Bunu yapanları da provokatör olarak değerlendiriyoruz. Güvenlik güçlerinden ve arkadaşlarımdan istirhamım bu üçünün dışında başka bir pankartı alana sokmasınlar."

MİTİNGTEN ÖNCEKİ SON KONAKLAMA KARTAL DRAGOS’TA

Adalet Korteji, son molasını Kartal Dragos’ta oluşturulan konaklama alanında verecek. Pazar günü ise saat 18.00’da milyonların katıldığı Maltepe Sahil Miting Alanı’nda “Adalet Mitingi” gerçekleştirilecek.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim