Yapılan denetimlerde; hayvanların genel sağlık durumu, kulak küpeleri, hayvan pasaportu, nakil belgeleri kontrol edilip, koruyucu aşılarının yapılıp yapılmadığıyla ilgili muayeneleri yapıldı. Kurbanlık çadırı ve dışındaki alan da Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlandı.

 

Kurban satış yerinde; hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanması, atıklarının düzenli alınması, kaçan hayvanlara müdahale edilmesi, çevre ve toplum sağlığıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınması ve harhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için, Kartal Belediyesi Veteriner İşleri, Sağlık İşleri, Çevre Koruma  ve Kontrol, Temizlik İşleri ve Zabıta Birimleri tarafından; Kurban Bayramı günleri de dahil olmak üzere denetimler yapılıp, gerekli önlemler alınarak vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda kurbanlıklarını kesmelerini sağlanacak. Yine kurban satış yerleri, düzenli aralıklarla ilaçlanacak ve kurban kesim yerleri de dezenfekte edilecek.

 

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler;

 

Vatandaşlarımız; kurban alırken Veteriner Sağlık raporu ve menşe şehadetnamesi olup olmadığına dikkat etmeli, küpesi ve pasportu olmayan çok zayıf, gebe, yeni doğum yapmış, yüksek ateşi olan veya çok genç (sığırlarda 2 yaş, koyunlarda 1 yaşında olmalı) hayvanları almamalı. Vücudu dolgun, tüyleri düzgün ve parlak, bakışları ve duruşları canlı, burun uçları ıslak ve çevreye karşı ilgili hayvanları tercih etmeli. Kesim sonrası karşılaşılan herhangi bir anormallikte ise (apse, kist, renk değişikliği vb.) veteriner hekimden yardım istenmelidir.

 

Editör: TE Bilisim