Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Genç Yetenekleri Bekliyor Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Genç Yetenekleri Bekliyor

Kartal genelinde bulunan muhtelif okullarda Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde çalışma ve hijyen şartlarının yanı sıra pandemi önlemleri de kontrol edilerek tespit edilen eksikliklerin tamamlanması istendi.

Kartal genelindeki okulların kantinlerinde denetim yapan Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışanların kılık - kıyafeti, sağlık muayene kartları,  mekânın genel temizliği, satışa sunulan ürünlerin muhafazası ve son kullanım tarihine yönelik kontrolleri yaparak; tespit edilen eksiklikler ile ilgili olarak kantin işletmecilerine uyarılarda bulundu. Denetimlerde ayrıca okul kantinlerinde satılması yasaklanan hızlı tüketim gıdaları ve gazlı içecek satışının kontrolleri yapıldı.

Denetimlerde çalışanların Covid 19 pandemisine yönelik aldıkları önlemler de incelenerek, maske, dezenfektan ve sosyal mesafe kuralları denetlendi. Yangın tüplerinden, ilaçlama tutanaklarına, çalışma izin ruhsatlarından, ambalaj atıklarının nasıl toplandığına kadar birçok uygulamanın yapıldığı inceleme sonucu uyarıları dikkate almayan ve ruhsatsız çalışan okul kantini işletmecilerine yasal işlem yapılıyor.

 İstanbul Haber Ajansı (İTHA)

...

Editör: TE Bilisim