Kartal Belediyesi fuaye alanında yapılan ödül törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren TAK Kartal Kurucusu ve Şehir Plancısı Faruk Göksu, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, TAK Kartal üyeleri, belediye personeli ve derece alan yarışmacılar katıldı. 2014 yılından bu yana kentsel sorunların çözümü için mahallelilerle tasarımcıları bir araya getiren TAK Kartal'ın düzenlediği "Kadın Ürünleri Pazarı Stant Tasarım Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmaya 55 tasarımcı, 31 tasarım projesiyle katıldı. Projeler içinden 5 tasarım, halk oylaması ve değerlendirme grubu oylamalarının ardından ödül almaya hak kazandı. TAK'dir gören 5 tasarımın sahipleri; İrem Yıldırım, Serra Suner, İlke Şentürk, Almila Ovalı, Nazlı Yılmaz, Sena Kaşıkcı, Eren Kulaç, Taha Mehmet Gazioğlu, Ömer Yeşilda ve Oğuzhan Güler Kartal Belediyesi hizmet binası fuaye alanında düzenlenen törenle ödüllerini Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Faruk Göksu, Kadın Kooperatifi Yöneticisi Gürsel Altuncu ve eski Kartallılardan Hacı Yaşar Çay’ın elinden aldı. 

 

TAK Kartal’ın Kurucusu ve Şehir Plancısı Faruk Göksu, ödül töreninde yaptığı konuşmada TAK Kartal’ın tasarım, araştırma ve katılım yoluyla Kartal’ın sorunlarını Kartallılarla birlikte çözen bir ortam yarattığını belirterek şunları söyledi: “Sürekli yarışmalar düzenliyor, katılımcı etkinlikler yapıyoruz. Bütün amacımız; tasarımcılarla mimarları, plancıları, sosyologları, ürün tasarımcılarını, antropologları vatandaşlarla bir araya getirerek sorunları birlikte keşfedip çözmektir. Böyle bir yarışmada kadın kooperatiflerinin bizimle beraber olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum, bu tür yarışmalarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek.”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de ödül törenine katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Göreve geldiğimiz zaman Kartal’ın sahili karanlıktı. Bir gün orada gezerken esnafın biri yanımıza gelerek dükkânın önüne bir masa koyabilir miyim diye sordu, ben de bu sıcakta insanlar içerde oturur mu çıkar tabii ki masanı dedim. Daha sonra bir baktım esnafın dükkânının önünde 4 tane masa duruyor. Oradan geçerken önüme çıktı -Başkanım ben yıllardır bir masa için o kadar çok uğraştım ki siz o gün buna müsaade edince kendimi kaybettim ve size teşekkür etmeyi unuttum- dedi. Daha sonra diğer esnaf kardeşlerimiz de masalarını dışarı çıkardı. Biz etüt proje olarak oraya bir standart getirelim dedik. O zaman daha TAK Kartal yok, tasarım yok, kendi içimizde tasarım yapalım ve düzene sokalım dedik ve ardından bırakalım kim ne yaparsa yapsın, eğer kazanma duyguları bir noktaya gelirse zaten kendiliklerinden kaliteye yönelecekler dedik. Aynı şey şimdi kadın ürünleri için de geçerli oldu. Kadın Ürünleri Pazarı’nı kuralım ve kadınlarımızı iş sahibi yapalım en azından özgür birey olabilsinler ve ufak da olsa kendilerine ekonomik bir katkı sağlasınlar dedik ve organik pazarda başladılar. Bir gün pazarda gezerken bedensel bir rahatsızlığı olan Nesrin Hanım bana -Başkanım bugün benim en mutlu günüm- dedi, niye diye sordum, -Kocam telefon etti 16 liralık telefon faturası var, ödeyebilir misin?- dedi. Ben de ödeyebileceğimi söyledim. İlk defa kocasının ondan bir şey istediğini söyledi. İşte bu bizim için önemliydi. Şimdi Kadın Ürünleri Pazarı, bir kaliteye daha ulaştı. Tasarım yarışmasıyla daha güzel bir tezgâhta kendilerini ifade edebilecekler.”

 

TAK ( Tasarım Araştırma Katılım) Kartal  

 

Kartal’ın sorunlarının çözümü için mahalleliler ile tasarımcıları bir araya getiren TAK Kartal (Tasarım, Araştırma, Katılım) Kartal’ın ARGE çalışmasını yaparak, yenilikçi ve geliştirmeye yönelik programlar ve projeler üretmeye devam ediyor.

  

Editör: TE Bilisim