Yıl boyunca sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, tedavileri, sahiplendirilmesi, doğal ortamlarında bakımı ve beslenmesi çalışmalarına devam eden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri,

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de minik dostlarımızı unutmayarak mama desteğinde bulundu.

Sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik gerçekleştirilen çalışma kapsamında ekipler Aydos Ormanı ve çevresinde sokak hayvanlarına mama verdi, boşalan su kaplarının dolumunu gerçekleştirdi.

Dolaşılan bölgelerde ekipleri tanıyan sokak hayvanları, çağrılara hemen yanıt verirken korkan veya o sırada ormanın başka bölgelerinde olan hayvanlar için belirli noktalara da bolca mama bırakılarak hayvanların daha sonra da karınlarını doyurmaları sağlandı. 

Rutin bir şekilde alana çıkıp ihtiyaç olan noktalara mama bırakan ekipler, sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyor. Özellikle hava şartlarının kötüleştiği dönemlerde hayat kurtaran bu çalışmalar ile ekipler, tonlarca mamayı sokak hayvanlarına ulaştırıyor.

 

Cep Harçlıkları ile Mama Bağışladılar

 Öte yandan Kartal Emine ve Hasan Aytaçman İlkokulu öğrencileri de yine 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kartal Belediyesi’ne mama bağışında bulunarak minik dostlarımızın beslenmesine katkıda bulundu.

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okullara yaptığı ziyaret sırasında öğrenciler, satın aldıkları mamaları teslim etti. Ailelerinden aldıkları küçük cep harçlıklarını biriktirerek sokak hayvanları

için mama bağışlayan yaşları küçük ama kalpleri büyük öğrenciler ve öğretmenleri, mamaları sokak hayvanlarına ulaştırmaları için ekiplere teslim etti.

Editör: TE Bilisim