Kıymetli komşularım,

Kurtuluş Savaşı’ndan; fiziki varlığının ebediyete intikal ettiği ana kadar, kısacık bir döneme dünya tarihinin daha önce yazmadığı devrim ve zaferleri sığdıran O büyük kahramanın ve O’nun izinden giden inançlı yüreklerin önünde saygıyla eğilerek bu kutlu günümüzü idrak etmenin tarifsiz mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz.

Kurtuluş Mücadelemizle temelleri atılan yüce Cumhuriyet’imizin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 gün önce “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 29 Ekim 1923, bağımsızlığımızın da “resmi” olarak ilanıdır.

Bu bakımdan genç, dinamik, sarsılmaz ve güçlü Cumhuriyet’imiz; içerisinde birbirinden bağımsız ve çok sayıda devrimler içermesi bakımından Türk ve dünya tarihi açısından sonsuz ehemmiyettedir.

Ata’mızdan bizlere emanet edilen genç Cumhuriyet’imizi, hiç şüphesiz koruyacak ve her birimiz birer bayrak taşıyıcısı görevi üstlenerek onu yüceltip yaşatacağız.

El ele vererek birliğimizden, dirliğimizden, inanç ve cesaretimizden aldığımız güçle hep birlikte bayrağımızı, Yüce Atatürk’ün rehberliğinde muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağız.

96 yıl önce 29 Ekim 1923’te bizlere hediye edilen Cumhuriyet’imiz, genç ve yenilikçi beyinler, üretken eller ve sarsılmaz bir duruşla sonsuza kadar varlığını sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle en başta yüce Türk milletine ve bu vesileyle tüm dünyaya “mucize” olarak gelen Büyük Deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, daha sonra O’nun izinden giden bütün inanan yürekleri minnetle anıyor, Cumhuriyet’imizin 96. yılını en samimi duygularımla kutluyorum.

Editör: TE Bilisim