Ülkemizde, yaşanan bunca olumsuzluklara, çekilen onca acılara, pes dedirten adaletsizliklere rağmen, biraz da ortak güzellikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Özelde kendi işlerini yapan bu değerler… Ancak genelde, işleri hepimizin dertleri ile hem hal olmaktır. Esas amaçları; tüm toplumun kederleri, tasaları, mutluluklarını müzik ve ezgi ile ortaklaştırmaktır.

Bu takdire şiar çalışmalarını, başarılarını özetle anlatmak istiyorum; 8-9 Haziran’da Kalan Müzik 20. Yıl Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu davetine icabet ettim.

Kalan Müzik Kurumu, yıllarca Kültür Bakanlığı’nın yapamayacağı kadar çok kültürlü toplumumuzun değerlerini ön plana çıkartmakta, çok kapsamlı pek mahir çalıştıkları konularda ulusal ve uluslararası başarıları ile ortadadır.

Müzik alanında yaptığı eserlerle birbirinden değerli müzisyen, yorumcu, sanatçılar, Grup Sanatçıları ile yapılan ekipli çalışmalarında ortaya çıkan sonuç; toplam kalite de örneğine az rastlanır başarı ile ülkeye kültürel katma değer kattıkları tescillendi.

Bu kurum, ülkede kültür ve müzik üzerinde ki anlamsız saçma yasaklama ve zorluklara rağmen sebatla, ısrarla nakış işler gibi süre gelen bir başarı öyküsü elde etmiştir.

Ortak değerlerimizi bir arkeolog edası ile tüm halklara ait sanatsal değerleri ön plana çıkarıp emektarlarının lehine toplumla tanışmasına vesile olmuşlar.

Kalan Müzik Ailesi emektarları, şahsında Nilüfer Saltık ile Hasan Saltık; sevgi, dostluk, vefa ile tüm insani
değerleri bir bütünlükle tüm çalışmalarına ve mesai arkadaşlarına yansıtmışlar.

Bire bir müzisyen veya grubun kısaca herkesin dertleri ile hemhal olan bu aile tüm özverili çalışmanın bedelini mutlaka tatmalı ve almalıdırlar. Hak sahibine teslim edilmelidir.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ne düşünür? Nasıl takdir eder? Orasını bilmem ancak;

“Marifet iltifata tabidir”

Çünkü bölgelerimiz, yörelerimiz, şivelerimiz çok kültürlü bu ülkenin tüm dillerinde müziği notalarla buluşturan Kalan Müzik Kurumu; bir akademik çalışma ile üniversite ilmi derinliğinde bir kültür hazinesidir.
 
Müzik liyakat ister, engin bir bilgi beceri ister. Entelektüel bir nüans bakış ister.

Evrensel bir felsefe ister. Kalan Müzik gerçekte bu donanıma sahip marifetli insanlardan müteşekkil, bu kurumda uzun çalışmalar sonucu müzik engin bir kültürle adeta dile geldi, coşa geldi, yaşam ve vücut buldu.

Her sahne alan sanatçı ve grupları ile Kalan Müzik, mesai arkadaşları tarafında söylenen en sade anlatımla kurumun tüm değerlerini anlatmaya sözler kifayetsizdir. Bu kadar mütevazı düzeyde kendilerini ifadeye çalışan müzisyen, sanatçıların, gruplarının yaşanmışları, anlatılanları alt alta koyduğumuz zaman Kalan Müzik, inanılmaz bir kültür hazinesidir.

Çok dilli ve çok kültürlü ülkemizin, unutmaya yüz tutmuş değerlerini gün yüzüne çıkaran, halkın tüm değerlerini bir arada tutmaya ve yaşatmaya çalışan engin başarılı, Sevgili Nilüfer ve Hasan Saltık’ın şahsında Kalan Müzik’in 20. yılını kutlar, nice 20 yıllar dileriz. Ey, bu ülkeye inanılmaz değer katan güzel İnsanlar… Desteğimiz, gönlümüz hep sizinledir. Yolunuz, şansınız açık olsun. Başarınız daim olsun. Sonsuz… Sevgiler…

İstanbul Times /  Maksut KONYAR