Marmara Üniversitesi Heykel Bölümü’nün ilk mezunlarından on bir sanatçı bu sergiyle yan yana geliyor. Farklı malzemeleri farklı yöntemlerle uygulayarak özgün üretimlere imza atan sanatçılar, eserleri aracılığıyla ziyaretçilerine yaşama nasıl baktıklarını aktarıyorken aynı zamanda onlara farklı bir deneyim alanı da sunuyor.

Aborda iki teknenin birbirine yanaşması veya teknenin kıyıya yanaşması anlamına geliyor. Sergi alanı “Aborda” kelimesinin anlamını destekleyen bir kıyıya dönüştürülerek yan yana olmanın, birlikte yeni bir alan oluşturmanın zor koşullar barındırdığı bilgisiyle günümüz heykel sanatının da bir izleğini oluşturuyor.

Sanatçılar okulun ilk mezunlarından Ali Abayoğlu, Arzu Parten, Caner Şengünalp, Cemil Güç, Esma Paçal Turam, Hülya Bakkal, Hünkar Yılmaz, Meliha Sözeri, Serenay Şahin, Şenay Ulusoy ve Tarkan Güveli.

Bir mezunlar buluşmasından çok aynı yollardan yürümüş insanların farklı izlerine tanıklık eden sergi 20 Haziran 2018 tarihine kadar Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Sergi Adı: "ABORDA"

Yer : CKM Sanat Galerisi

Tarih: 17 MAYIS – 20 HAZİRAN 2018

Adres: CKM Sanat Galerisi, Haldun Taner Sk. No: 11, Caddebostan- İstanbul

Editör: TE Bilisim