EKONOMİSİNE SAHİP ÇIKMAYANI ÖPERLER!

Günümüzde toplumlara dayatılan; tüketim kültürünün, KULLAN AT, GEÇMİŞİ UNUT, KİM OLDUĞUNU UNUT, ANI YAŞA, ÖZGÜRSÜN KİM SANA SINIR KOYABİLİR? Söylemleri toplumların bilinçaltına televizyon, radyo, gazete ve diğer bütün görsel ve duyumsal yani göze, kulağa hitap ederek toplumların çocuklarını anne ve babalarıyla karşı karşıya getirdiler. Artık dizilerde her şey mubah, yalan söyle, öldür, güç kullan, entrika, alavere dalavere ile sadece kazanmaya odaklanmış bütün değerler alt üst edilerek toplumları ekonomik olarak da saf dışı bırakarak kendilerine köle olan insanımsı damızlık robotlar oluşturdular.

Bugün Türkiye`de ekonomik bir dönüşümle karşı karşıyayız. Aynı bir yılan gibi derisini değiştirir gibi eş zamanlı bir şekilde hem seçime giderek “CELLATINA AŞIK BİR KURBAN” gibi “HELALE KOŞAR GİBİ HARAMA KOŞUYORUZ”.

Güç ve kudreti elinde tutanlar “SAHİP OLMAK HİÇBİR ŞEY KONTROL HERŞEY” ideolojisi ile TÜRKİYE`nin bütün ekonomik değerlerini, yapılarını ele geçiriyorlar. Artık bir tık daha üzerine koyarak;

“TABELA ÜLKESİ OLAN TÜRKİYE”`yi ortadan kaldırarak “BÜYÜK İSRAİL DEVLETİ”`nin son adımı olan ekonomik yapısını da devreye sokuyor.

Bugün bunu ülkenin en ücra köşesine bile toptan satış yapan “MİNİ MARKETLER ZİNCİRLERİ” kurarak “HALKIN BAKKALLARINI” ortadan kaldırmak için bakkalların son kozu olan elindeki kar marjı yüksek olan ürünlerin fiyatlarını da yükselterek ortadan kaldırıyor. Kendi kurduğu “MİNİ MARKETLER ZİNCİRLERİ” ile ucuz ürünü halkın ayağına getirirken bu binlerce toptan marketler zinciri hangi gücün kontrolünde bir “ÖRÜMCEK AĞI” gibi işleyerek bütün kaynakların karını bir elde toplayarak toplumun bütün gücünü kendinde topluyor.

Sütten – yumurtaya, sudan – içeceklere, içkiden – sigaraya, meyveden – sebzeye her şeye zam yapılıyor. Halkın alım gücünü elinden alırken; bir bakıyoruz; üretici çiftçinin gübresine – tohumuna – yakıtına zam yaparken mahsulüne ise düşük fiyat vererek ne yapmaya çalışıyorlar.

Eğer mahsul ucuzluyorsa neden fiyatlar artıyor? Fiyatlar artıyorsa mahsul fiyatı neden artmıyor?

Bu aradaki fiyat farkı kimin cebine giriyor? Bu yönetimsel ve ekonomik kararları kim alıyor?

Halka hizmet için mi yoksa sahiplerine yaranmak için mi alıyorlar?

Bir bakıyorsun AMERİKA`DAN veya BREZİLYA`dan gelen ürün ülkemizde üretilen üründen daha ucuza satılabiliyor bu ne yaman çelişki! AMERİKA

`DAN veya BREZİLYA`dan gelen bir ürünün gelişine kadar harcanan maliyet göz önüne alınınca bizim ürettiğimiz ürünler neden daha ucuz olmuyor?

Bize üretme diyen bu yapı, bize tohum satan bu yapı, bizi hamal gibi çalıştıran bu yapı bizden ne istiyor?

Enerji sektörü onlarda, gıda sektörü onlarda, yer altı kaynaklarını işletme hakkı onlarda, ulaşım sektörü onlarda, tohum sektörü onlarda, evimizin dibinde toptan marketler onların elinde, en eski MİGROS bile yakın tarihte FRANSIZLARA NEDEN SATARLAR HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? GERÇEK SAHİPLERİNE Mİ VERDİLER? BİZ YILLARDIR KOÇ AİLESİNİN BİLİRDİK DE ALTIN YUMURTLAYAN 1954 yılından beri işlettikleri ve herkesi gıda sektörüne yönlendirirken neden kendileri bu söktörden çıkmak zorunda kaldılar.

Fransızlar; TÜRKİYE`de TOTAL ENERJİ SEKTÖRÜNDEN ÇIKARKEN NEDEN TÜRKİYE`DE SU SÖKTÖRÜNÜ FRANSIZLARA VERDİLER? BU YAPIYI KİM YÖNETİYOR? BİZE NEYİ DAYATIYORLAR HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

BAKKALLARIN YÜKSEK KAR MARJLI ÜRÜNLER OLAN; SU – SAKIZ – TUALET KAĞIDI – İÇEÇEKLERİN fiyatları arttırılarak bakkallara kardan zarar etmeye yönlendirirken “MİNİ MARKETLER ZİNCİRLERİ” fiyatlarını aşağıda tutarak “TAFŞANA KAÇ TAZIYA TUT” oyununu çok güzel oynuyorlar.

Bakkallara verilen toptan fiyatlar bir üründe yüksek iken bu “MİNİ MARKETLER ZİNCİRİ”`ne aynı ürün ucuz verilerek rekabeti ortadan kaldırarak direk “TEK DÜNYA DEVLETİNİN” ayak sesleri artarak ilerlemeye devam ediyor. Bu noktada bakkallar mahalle bazında toplanım birlikte neden hareket etmiyorlar. Tek elden toplu alımlar yaparak bu “MİNİ MARKETLER ZİNCİRİNİN” bir benzerini toptan alış şeklinde yaparak bertaraf edilemez mi? 7.000 -10.000 MİNİ MARKETLER ZİNCİRİ ve buna benzeyen daha birkaç tane daha varsa bu bütün satışın bir elden veya birkaç el tarafından;

“ÜLKEYİ KONTROL ETMEYE GÖTÜREN BİR SÜREÇ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”. EĞER BU YAPI DEVAM EDERSE DEVLETİ ELE GEÇİRMEK VE ŞİRKETLER ÜZERİNDEN YÖNETMEK AN MESELESİDİR.

Devleti yönetenler halkın geneline hitap etmesi ve gelir düzeyini “ORTA SINIFI ARTTIRARAK” bunu elde edebilir. Eğer sen “MAHALLE BAKKALLARINI” ORTADAN KALDIRIRSAN toplumun düzenini bozulacağını göremiyor musun?

Tek bir gücün kontrolüne vererek ÜLKENİN EKONOMİSİNİ DEVLETİN ELİNDEN ALIP BAŞKASINA VERMEKLE EŞDEĞERDİR.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NE SAHİP GİBİ DAVRANABİLİRSİNİZ VEYA ONLARA HİZMET EDEBİLİRSİNİZ, BOP EŞBAŞKANIYIM DİYEREK NE İSTEDİLERSE VEREBİLİRSİNİZ. AĞA BABANIZ İSRAİL KONTROL HERŞEY DİYEBİLİR FAKAT BU MİLLETİ KONTROL EDEMEYECEKSİNİZ NOKTA…

Tarihte; İSPANYA`DAN KOVULAN YAHUDİLERİN NEDEN KOVULDUĞUNU HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

YUKARIDA YAZDIKLARIMI BİR DE BU GÖZLE İNCELEYİN. KİRACI OLARAK GELİP ÖNCE EV SAHİBİNE HİZMET EDİYORLAR SONRA İSE HUYLU HUYUNDAN VAZ GEÇMİYOR. GİTTİĞİ ÜLKENİN EV SAHİBİNİ ORTADAN KALDIRARAK KENDİSİNİ EV SAHİBİ YAPAN BİR YAHUDİ SİSTEMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ.

İÇİMİZDEKİ DÖNME VE HAİNLER VASITASI İLE OSMANLIYI NASIL ELE GEÇİRİP YIKTILARSA ŞİMDİ AYNISINI TÜRKİYE İÇİN UYGULUYORLAR.

BU İSRAİL SİYONİST BİR GRUP YAHUDİ TOPLULUĞU DÜNYANIN BAŞINA BELA OLMAYA DEVAM EDİYOR. BELKİ 14 MİLYON YAHUDİNİN İÇİNDE 1 MİLYON OLAN BU TOPLULUK BÜTÜN CANLILARA ZÜLÜM ETMEKTEN BİR AN OLSUN VAZ GEÇMİYOR NOKTA

BANA DOKUNMAYAN YILAN 1.000 YIL YAŞASIN DİYENLER BUGÜN YILAN 1.000 YILINI DOLDURDU VE KABUĞUNU DEĞİŞTİRİYOR. BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİM.

İstanbul Times / Murat Akbaş