Türkiye Cumhuriyeti ve devlet adamlarının geçmişte yaptıkları bilerek veya bilmeyerek, sağ ve sol, dinsel veya laik yönetimler gelip geçmiştir. İyisiyle kötüsüyle bugüne gelinmiştir. Elimizde bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLARAK YURT DIŞI MÜDAHALELERE BAKACAK OLURSAK bunu yaparken özgür bir ülke gibi mi davranmıştır? Yoksa birilerinin oyuncağı mı olmuştur? Mesele bunu kavrayabilmek ve ona göre ön alabilmektir.

Bakın KORE – (MISIR –İSRAİL –FİLİSTİN) -  KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI –( Irak – İran 1980-88) – AFKANİSTAN – SOMALİ – LİBYA – (AZERBAYCAN – ERMENİSTAN HOCALI KATLİAMI) - (YUGOSLAVYA - BOSNA HERSEK) – (ABD – IRAK KÖRFEZ) – (ABD –KUVVET – IRAK)  - ve tabiî ki bugün SURİYE- AFRİN OPERASYONU karşı karşıyayız.

Bütün bu yaşananlar ve iç karışıklıklar kime ve neye hizmet ediyor?

Biz TÜRKİYE CUMHURİYETİ olarak neden tek başımıza SURİYE AFRİN BÖLGESİNDEYİZ?

Eğer ön alacaksak hep birlikte alalım. İran ve Rusya askeride en az sevide olsun ama olsun. Hatta AFRİN operasyonundan önce AFRİN BÖLGESİNDE RUS askeri ve bayrağı vardı. Sonra ne oldu ise RUSYA oradan askerini çekme kararı aldı. Zaten orda RUS ASKERİ vardı ise ve bizimle birlikte hareket ediyorsa veya ortak paydada beraber isek neden oraya girdik? Onun yerine FIRAT`IN DOĞUSU VEYA Kuzey Irak Suriye sınırından operasyona başlamadık? Bunu engelleyen ne var? Orada YPG – ABD YOK MU? AFRİN ZATEN KUŞATILMIŞ, HEM DE HATAY ZATEN DENİZE ULAŞMASINA EN BÜYÜK COGRAFİ ENGEL İKEN;

Neden FIRAT`IN DOĞUSU –KUZEY IRAK SINIRI ARASINDA KALAN BİR BÖLGEYE DİKLEMESİNE HANCER OPERASYONU YAPMIYORUZ? BU BÖLGE TÜRKİYE SINIRI İLE 600 KM BİR SINIR TEŞKİL ETMİYOR MU? BİZİ BİR OLDU-BİTTİ İLE HATAY – FIRAT`IN BATISINI 300 KM BİR SINIR TEŞKİL EDEN YERE MÜDAHALEYE YÖNLENDİRTENLER DİĞER BÖLGEYİ MEŞRULAŞTIRMIYORLAR MI?

 HATTA SURİYE MERKEZİ YÖNETİMİNİ KARŞIMIZA ALARAK NE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ?

BİR DEVLET BİR DEVLETLE GÖRÜŞÜR. ABD, PYD TERÖR GRUBUNU KENDİNE MUHATAP ALARAK YAPTIĞI YANLIŞLIĞI BİZ TÜRKLER ÖSÖ GRUBUNU MUHATAP ALARAK NE YAPTIĞIMIZIN FARKINDA MIYIZ?

TERÖR ÖRGÜTÜ HER YERDE TERÖR ÖRGÜTÜ İSE VE SENİN VEYA BİR BAŞKASININ TERÖR ÖRGÜTÜ İYİDİR VEYA KÖTÜDÜR DEMEK doğru değildir. Terör örgütü her zaman kötüdür. Terör örgütünü kim kurmuşsa ona hizmet eder. Hatta gün gelir terör örgütleri kendisini kurana da silahı çevirebilir. Aynı ÖSÖ gibi. ÖSÖ` yü kuran ABD ise bugün bu karmaşada şapkayı önümüze koymalıyız. Biz bir devletiz. Bir devlet hem de komşu bir devlete karşı komşuluk haklarımızı yerine getirerek yardımcı olmalıyız.  Evet duyar gibiyim zamanında SURİYE`de bize 30 – 40 yıl teröre destek vermedi mi? Çocuklarımız şehit düşmedi mi? Fakat bugün ve geçmişte yaşadıklarımızı bize kim yaşattı? Arkasında kimler vardı?

SURİYE – IRAK – İRAN – TÜRKİYE`Yİ KİMLER SAVAŞ ALANINA ÇEVİRİYOR?

BU COĞRAFYADA BİRLİKTE HAREKET ETMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK. HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN BAŞKA BİRLİKTELİK ARAYANLAR YOK OLMAYA MAHKÛMDUR. HATTA ONLARIN OYUNCAĞI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.

BUGÜN AFRİN OPERASYONLARI ABD VE BATI BASINI KÜRTLER KATLEDİLİYOR DİYE HABER yapmıyorlar mı? Sivilleri öldürüyor demezler mi? Diktatör diye ilan etmezler mi? SADDAM HÜSEYİN, KADDAFİ, HÜSNÜ MÜBAREK v.b, bunları getirenler bunların gitmelerinde etken değil miydi?

Sen bir de TÜRKİYE CUMHURİYETİ`nde referandum ile tek adam diktatörlüğüne gidiyorsun diyerek onlara hizmet ederken; kendi ölüm fermanını imzaladığının farkında mısın? Karşındaki düşman 100 plan yapıyor 101.`yi uyguluyor farkında değil misin?

24 NİSAN YAKLAŞIYOR YALANI DÜNYAYA İLAN ETTİKLERİ “ERMENİ SOYKIRIMI” yarın önüne koyup bak SURİYE`de de sivilleri öldürüyorsun edebiyatı ile seni köşeye sıkıştırmak için dünyayı ayağa kaldırmayacağını mı sanıyorsun? Bunları gör ve RUS – İRAN VE DİĞER KOMŞU ülkelerini de kapsayacak bir koalisyon gücü ile birlikte hareket etmekte fayda vardır. Tek başına girersen bütün sonuçlarına da tek başına göğüs germen gerekir.  ARAP İSLAM BİRLİĞİ SENİN AFRİN OPERASYONUNU KABUL ETMİYOR. FARKIN DAMISIN?

BİR DE SİVRİSİNEKLE NİYE UĞRAŞIYORSUN? 5000 TIR SİLAH GELDİ BUNLARIN YERİ BELLİ DEĞİL Mİ? BATAKLIĞI KURUT - SANA SİLAH DOĞRULTAMASINLAR NOKTA. DİYECEKSİN OLMAZ. HATIRLAR MISIN? KUZEY IRAK PETROLLERİNİ GETİRİRKEN BİR GÜN RUS UÇAKLARI SENİN PETROL TANKERLERİNİ VURMADI MI? DOST KİM DÜŞMAN KİM? SEN DAHA DOSTUNU BİLMİYORSUN DÜNYALAR BENİM DEYİP DOLAŞIYORSUN…

Karşındaki düşman; “GÖLGE –VAMPİR – SÖMÜRÜCÜ – İSTİLACI – YIKICI –ASALAK BİR VİRÜS” gibi saldıran ve direk karşına çıkmayan kay-pak bir yapıya karşı,

 Sende; “AKILCI – YAPICI – BİRLİKTE – SEVGİ – SAYGI – HAKLI – GÜÇLÜ – AHLAKLI – ATANA YAKIŞIR BİR DİK DURUŞ ile hareket eden bütün barış yollarını kullandıktan sonra TÜRK`ÜN HAKLI GÜCÜNÜ OSMANLI TOKATI ÇAKMASINIDA BİLECEKSİN…

Sen ne yapıyorsun BİRLİK BERABERLİK DİYORSUN. BİR BAKIYORUM LOZAN ANLAŞAMASINI TARTIŞMAYA AÇIYORSUN. BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU DERLER ADAMA! SONRA ÇIKIYORSUN “TÜRK” KELİMESİNİ KURUMLARDAN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORSUN.

YAHU SEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN CUMHURBAŞKANI OLDUĞUNUN FARKINDA MISIN? ÇÜNKÜ LOZAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN TAPU SENEDİ VE BU TOPRAKLARDA YAŞANAN GÖNÜL BAĞI İLE BAĞLI OLAN MİLLETE TÜRK DENİR.

 O ZAMAN SEN O MAKAMDA KENDİ SÖYLEMİNE GÖRE OTURAMAZSIN. HATTA SUÇ İŞLİYORSUN. SEN KENDİ MEŞRUTİYETİNİ YOK SAYIYORSUN FARKINDA MISIN? YOKSA AKLIMA BAŞKA DÜŞÜNCELER GELMEYE BAŞLIYOR. BUNUDA TÜRK MİLLETİNİN AKLINA, AHLAKINA VE VİCDANINA BIRAKIYORUM.

Bu arada TÜRKİYE`yede bulunan 3,5 – 4 milyon SURİYELİ VATANDAŞLAR acaba 1915 yılında OSMANLIDAN tehcir edilen 500.000 ERMENİ ASILLI SURİYE VATANDAŞLARI OLMASIN. ERMENİLERİN TAZMİNAT DEDİKLERİNİ ŞU AN SURİYELİ ARAPLAR OLARAK BİLDİĞİMİZ İNSANLARA MAAŞ OLARAK – EĞİTİM BEDAVA VE SINAVSIZ GİRMELER – SAĞLIK BEDAVA – BELLİ BÖLÜMÜNE KONAKLAMA BEDAVA daha bilmediğimiz neler neler değil mi? KENDİ ELİNLE SANA NELER YAPTIRIYORLAR FARKINDA MISIN? ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ “GÜZEL ŞEYLER OLACAK” BEN DE SORUYORUM “BU GÜZEL ŞEYLER KİME GÜZEL OLACAK?” ŞU ANA KADAR ANALARIMIZ AĞLIYOR FARKIN DAMISINIZ?

BİR DE KUVVAYİ MİLLİYECİ ÖSÖ VAR DEĞİL Mİ? O ZAMAN TÜRKİYE`DEKİ 18 – 30 YAŞINDA OLAN SURİYELİ KUVVAYİ MİLLİYECİLERİDE KENDİ ÜLKELERİNİ SAVUNURKEN GÖRELİM. TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARINI APTAL YERİNE VE KUVVAYİ MİLLİYE TEŞKİLATLANMASI DÜNYAYA MAL OLMUŞ MAZLUM DEVLETLERE ÖRNEK TEMSİL EDEN ONURUMUZU KİMSENİN ZEDELEMESİNE MÜSAADE EDEMEYİZ NOKTA…

TARİH BİLGİSİ DERSİ ALMAK SENİ YÜKSELTİR. TARİH BİLGİSİ YOKSUNUYUM SÖYLEMLERİ DÜŞMANCADIR VE SENİ ALÇALTIR. FARKINDA MISIN?

Gelelim “İSMET İNÖNÜ – YARI SÖMÜRGE İTİRAFI I. BÖLÜMÜN DEVAMINA DİYEREK BAŞLIYORUM.

ANLAŞMA SETİ ile bu İKİLİ ANLAŞMALAR DEVAM EDİYOR…

Türkiye 1950`ye geldiğimizde, ABD ile 7 MAYIS 1946 tarihli BORÇLARIN TASFİYESİ ile ilgili anlaşma,

6 ARALIK 1946 tarihli KAHİRE Anlaşmasına Ek Anlaşma,

12 TEMMUZ 1947 tarihli ASKERİ YARDIM ANLAŞMASI

27 ARALIK 1949 tarihli EĞİTİM (FULLBRIGHT) ANLAŞMASI ile TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ AMERİKAN EĞİTİM SİSTEMİNE TESLİM EDİLİYOR.

Bu anlaşmalar, TÜRKİYE`nin bağımsızlığını büyük oranda ortadan kaldırarak ABD`in içsel bir olgu durumuna getiren ELLİ YILLIK sürecin temelini oluşturur. Yani 1949 + 50 = 1999 yılına ve devamında bugüne gelen süreci bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.  Yani anlayacağınız diğer bütün anlaşmalar, bu temel üzerinde çeşitlendirilmiş ve yaygınlaştırılmıştır.

ASKERİ YARDIM VE EĞİTİM ile ilgili satın aldığı MALI KULLANAMAMA:

Askeri Yardım Anlaşması, 1952`de yapılacak NATO ile ilgili ikili ve çok yanlı anlaşmaların ön hazırlığı niteliğindedir. Belirgin özelliği, önceki anlaşmalarda olduğu gibi, ABD`nin belirleyici olmasıdır. Bu anlaşmanın 2. Maddesi şöyledir:

“TÜRKİYE HÜKÜMETİ yapılacak yardımı, tahsis edilmiş bulunduğu amaç doğrultusunda kullanabilecektir. ABD Başkanı tarafından atanan… Misyon Şefi ve Temsilcilerinin görevlerini serbestçe yapabilmesi için, TÜRKİYE HÜKÜMETİ her türlü tedbiri alacak, yardımın kullanışı ve ilerleyişi hakkında istenecek olan her türlü bilgi ve gözlemi, her türlü kolaylık ve yardımı sağlayacaktır.”  (İKİLİ ANLAŞMALARIN İÇ YÜZÜ” HAYDAR TUNÇKANAT, EKİM YAYINLARI, SAYFA 190)

Bu anlaşmanın olumsuz sonucunun ne anlama geldiğini TÜRKİYE 17 yıl sonra karşısına çıkan somut ve acı bir gerçekle öğrenecektir. 1964 KIBRIS bunalımında, KIBRIS TÜRKLERİ korumak için son çare olarak yapılması düşünülen askeri eylem, ABD tarafından bu anlaşmanın 2. Ve 4. Maddeleri gerekçe gösterilerek önlenmiştir. Hem parasını ve hem de kullanamama gel de çık işin içinden değil mi?

ABD BAŞAKNI JOHNSON, o zaman başbakan İSMET İNÖNÜ`ye ünlü mektubunu göndermiş ve bu mektupta şunları yazmıştı:

“Bay Başkan, askeri yardım alanında TÜRKİYE ve Birleşik Devletlerarasında yürürlükte olan iki taraflı anlaşmaya dikkatinizi çekmek isterim. TÜRKİYE ile aramızda var olan, askeri yardımın veriliş hedeflerinden başka amaçlarla kullanılması için, HÜKÜMETİNİZİN BİRLEŞİK DEVLETLERİN iznini alması gerekmektedir. Hükümetiniz bu koşulu tamamen anlamış olduğunu, çeşitli kereler, BİRLEŞİK DEVLETLER`e bildirmiştir. Var olan koşullar altında, TÜRKİYE`nin KIBRIS`a yapacağı bir müdahalede AMERİKA tarafından verilmiş olan askeri malzemenin kullanılmasına, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ`nin izin vermeyeceğini, size bütün samimiyetimle ifade etmek isterim.”   (İKİLİ ANLAŞMALARIN İÇ YÜZÜ” HAYDAR TUNÇKANAT, EKİM YAYINLARI, SAYFA 196-197)

Bu üslup SÖMÜRGECİLİK DÖNEMİNİN biçimiyle yazılan mektup, içerik olarak da çok ağırdır ancak ne ilginçtir ki İSMET İNÖNÜ`nün CUMHURBAŞKANI olduğu dönemde imzalanan bir anlaşmaya dayanmaktadır. JOHNSON MEKTUBU`nun, ulusal bağımsızlığın 1964`de geldiği noktayı gösteren somut bir belge olması açısından tarihsel bir önemi vardır. Mektubun doğrudan tarafı olan İSMET İNÖNÜ, imzalattığı anlaşmanın ne anlama geldiğini bilmiyor olacak ki, söylem de sert tepki gösterecek ve “YENİ BİR DÜNYA KURULUR TÜRKİYE ORADAKİ YERİNİ ALIR” diyecektir.

Güzel kelam da bu noktaya getirende kendisidir.  Yani aynı İSMET İNÖNÜ, bu mektubun yazılmasına yasal zemin oluşturan 12 TEMMUZ 1947 tarihli İKİLİ ANLAŞMANIN imzaladığı gün, CUMHURBAŞKANI olarak yayınladığı mesajda ise şunları söylemişti:

“BÜYÜK AMERİKA CUMHURİYETİ`nin, memleketimiz ve millerimiz hakkında beslemekte olduğu yakın dostluk duygularının yeni ibr örneğini teşkil eden bu sevinçli olayı he TÜRK candan alkışlamaktadır… bu yardımı yapan BİRLEŞİK AMERİKA`nın, dünya barışının devamı ve güçlendirilmesi uğruna kendisine düşen büyük rolü tamamı ile benimsediğini gösteren parlak ümitlerle dolu bir işarettir.”  (SİYASİL BİLGİLER FAK. DIŞ İLİŞKİLER ENSTİTÜSÜ OP. CİLT SF. 192 AK. HAYDAR TUNÇKANAT “İKİLİ ANLAŞMALARIN İÇ YÜZÜ” EKİM YAYINLARI., SAYFA 196)

EĞİTİM ANLAŞMASI

27 ARALIK 1949`da imzalanan Eğitim ile ilgili anlaşma (FULLBRIGHT); TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNE yön vermede, ABD`nin önce ortak edilmesi daha sonra belirleyici olmasını sağlayacak koşulları yaratan bir anlaşmadır. Anlaşmanın sonuçları en ağır biçimiyle bugün yaşanmaktadır. TÜRK MİLLİ EĞİTİMİ ATATÜRK`ÜN TEVHİDİ TEDRİSATI DEĞİLDİR. Bugün her yönden milli olmaktan uzaktır ve bir yetersizlik içinde çocuklarımızı kobay gibi cahilliğe götüren değişikliklerle yok oluşa götüren süreci hep birlikte yaşıyoruz. ULUSAL EĞİTİMİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI ÖZEL KİŞİ VE KÜMELERE BIRAKILMIŞ PARALI EĞİTİM YAYGINLAŞTIRILARAK AZINLIKLARIN KONTROLÜNE GEÇEN VE ÇOCUKLARIMIZI KENDİ ELLERİMİZLE YABANCILAŞTIRAN VE BAŞKA İNANÇLARIN KOLLARINA ATIYORUZ. İMAM HATİP ADI ALTINDA İSE DİNSİZ DİNDARLARIN KONTROLÜNDE DİNİNDEN SOĞUTULAN BİR NESİLLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ.

Bu EĞİTİM KOMİSYONU 4 TÜRK 4 AMERİKALI ve başında AMERİKAN`ın Ankara büyük elçisi olacak şekilde 5 AMERİKALIYA KARŞI 4 TÜRK ile temsil edilecekti. Artık diğerlerini anlatmaya gerek yok. Bütün kararlar çoğunluk üzerinden yürütüleceğinden AMERİKAN EĞİTİM SİSTEMİ VEYA TARZANCA YAP-BOZ EĞİTİM KOBAY SİSTEMİNE GEÇTİK. YANİ BUGÜN UYGULANAN SİSTEM OLDUĞUNDAN EY HALKIM ŞAŞIRMAYIN “CAHİLLİĞİN EĞİTİM SİSTEMİ” uygulanıyor…

Sonuçta; TÜRKİYE`DEKİ DEVRİMCİ VE ANTİ-EMPERYALİST, ATATÜRKÇÜ HER HAREKET KOMÜNİSTLİKLE DAMGALANARAK SOL TEHLİKE BÜYÜTÜLÜRKEN HER TÜRLÜ SAĞ VE GERİCİ HAREKETLERE MİLLİYETÇİ NİTELİK VERİLİP ÖRTÜLERREK, TÜRKİYE İÇİN ASIL BÜYÜK TEHLİKE, SİNSİ BİR BİÇİMDE YERLİ VE YABANCI PARA VE İDEOLOJİLERLE BESLENİP KUVVETLENDİRİLİR. (İKİLİ ANLAŞMALARIN İÇ YÜZÜ” HAYDAR TUNÇKANAT, EKİM YAYINLARI, SAYFA SAYFA 56)

Bugün bu noktaya geldiğimizde “TEK SUÇSUZ”

MAREŞAL GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`TEN BAŞKASI DEĞİLDİR.

GERİ KALAN BAŞTA İSMET İNÖNÜ İLE BAŞLAYAN VE BUGÜN KANDIRILDIK, ALDATILDIK NOKTASINA GELDİK. İSMET İNÖNÜ VE DİĞERLERİ ATAÜRK`ÜN DEHASINA VE AKLINA SAHİP OLMADIKLARI İÇİN VEYA KARŞISINDAKİ DÜŞMANLAR 1938 – 2018 ARASINDAKİ BÜTÜN YÖNETİCİLERİ ZAAFLARINDAN YARARLANARAK BERTARAF EDEREK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YOK ETMEYE VE DÜNYA HARİYASINDA TÜRKİYE`Yİ HARİTADAN SİLEN AÇIK AÇIK DÜNYACA ÜNLÜ ALMAN LASTİK FİRMASI BİR REKLAM FİLMİ İLE TÜRKİYE`Yİ HARİTADAN SİLERİZ DİYECEK NOKTAYA GELEN VE ARKASINDAKİ GÖLGEDE VAMPİR SÖMÜRÜCÜ BİR ÜSLÜBÜ VEYA TEHTİDİ BİR ATATÜRK GENCİ VE TÜRKİYE VATANDAŞI OLARAK KABUL ETMİYORUM.

Sevgi ve saygılarımla… ATATÜRK GENÇLERE GÜVENDİ FAKAT BUGÜN GENÇLERİN KONUŞMASINA DAHİ İZİN VERMEYEN YÖNETİCİLERLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ YÖNETİLEMEZ NOKTA…

DAVA SAĞ VEYA SOL DAVASI DEĞİL DAVA VATAN VE BİRLİK OLMA DAVASIDIR. YIKICI VE AYRIŞTIRMACI KONUŞMALARA PRİM VERMEYİN.

YA İSTİKLAL YA İSTİKLAL!

ATATÜRK`ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ OLARAK GÖREVE TALİBİZ… ata mirası ulus… murat akbaş

Kaynakça: TÜRKİYE`NİN SİYASİ İNTİHARI YENİ – OSMANLI TUZAĞI – CENGİZ ÖZAKINCI – OTOPSİ YAYINLARI

İKİLİ ANLAŞMALARIN İÇ YÜZÜ” HAYDAR TUNÇKANAT, EKİM YAYINLARI,

SİYASİL BİLGİLER FAK. DIŞ İLİŞKİLER ENSTİTÜSÜ OP. CİLT SF. 192 AK. HAYDAR TUNÇKANAT “İKİLİ ANLAŞMALARIN İÇ YÜZÜ” EKİM YAYINLARI