Bazı dostlarım sen Ak Parti’nin kuruluşunda yer aldın neden Ekrem İmamoğlu’nu haberlerinizde, makalelerinizde çok ön plana çıkarıyorsunuz diye sosyal medya üzerinde hakkımda sert eleştirilerde bulunuyorlar.

Onlara şunu söylemek isterim bunu yapmamızın en az 21 tane nedeni var nasıl mı ?

1-Ak Parti İBB adayı Sayın Binali Yıldırım Bakanlık, Başbakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yapmış tanınırlık oranı % 100 olan bir adaydı.

31 Mart 2019 seçiminden önce Binali Yıldırım’ın en güçlü rakibi olan Sayın Ekrem İmamoğlu’nun tanınma oranı ise sadece % 12 civarında idi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan defalarca bizim adayımız Başbakanlık yapmış, onların adayı ise kenar ilçe belediye başkanı diyerek İmamoğlu’nu küçümseyici beyanatlarda bulunmuştu.

İstanbul seçimi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan sanki kendisi İBB adayı imiş gibi bir günde 8 ilçede miting yaptığı halde İmamoğlu başarılı olan taraf oldu.

2-Bütün Bakanlar ve Ak Partili 25 İstanbul ilçe Belediye başkanı, ve Hükümetin atadığı diğer kamu görevlilerinin kimi zaman üstü kapalı kimi zaman üstü açık bir şekilde Binali Yıldırım’a destek verdiler

3-Binali Yıldırım’ın devasa bütçesine karşın İmamoğlu’nun Mütevazi bütçesi kadar etkili bir seçim çalışması yapamadı.

Bu maddeleri çok rahat bir şekilde 21’e kadar saymak mümkün ama ilk 3 madde İmamoğlu’nun başarı için yeterli olduğundan dolayı diğer 18 maddeyi söylemezsek de meramımız anlaşılır sanırım.

Değerli okurlarım ve sevgili YOUTUBE kanallarımızın dinleyicileri, Bu şartlar altında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini sayın Ekrem İmamoğlu kim kazansaydı biz kişinin adına bakmaksızın başarının haberini yapardık ve yapmak zorundaydık.

  1. okurda bir gazeteciden kaybedenin değil daha çok kazanın haberini yapmasını bekler.

Değerli okur sayın izleyici, Cumhurbaşkanının bütün iliklerine kadar maddi ve manevi katkıları ile destek verdiği halde İBB’ de İmamoğlu’nun açık ara fak ile başkanlığı kazanmasını takdir etmem İNSANİ ve İslami değil mi ?

Bir gazeteci olarak başarıyı küçümsersem işimi yapmamış olurum

İmamoğlu ve ekibi seçim döneminde basın ile o kadar koordineli bir şekilde çalıştı ki bir gün önceden ertesi günkü çalışma takvimi an be an bize iletildi.

Fikir ve önerilerimizin İmamoğlu ve ekibi tarafından yapıldığını görmek bize ayrı bir haz ve mutluluk verdi. Aynı duyguları ne yazık ki Binali Yıldırım ve ekibinden alamadık.

Hayatım boyunca tepeden bakan insanları hiç sevmedim

31 Mart 2019 seçiminden önce Ak Partililerde öyle bir hava vardı ki Binali bey evinde otursa İmamoğlu’na karşı açık ara fark ile seçimi alır havasında idi.

Hele benim yakından tanıyıp bildiğim bir çok CHP’li yönetici Binali Yıldırım en az İmamoğlu’na % 15 fark atar diyorlardı.

İşte bu şartlar altında KELOĞLAN misali ortaya çıkıp ben bu seçimi alacağım diyen ve başaran Ekrem İmamoğlu için hangi haber ve sokak röportajı yapılsa hakkı değil midir ?

Ak Parti ve Binali Yıldırım kendilerine aşırı güvenin kurbanı oldular…

Yaptığımız sokak röportajlarında ve Ak Parti’nin bizim adayımız başbakanlık yapmış CHP’nin adayı ise kenar ilçe belediye başkanı diyerek İmamoğlu’nu küçümsemelerinden dolayı seçime asılıp topluma inmedikleri için kaybedeceklerini yazdım ,söyledim hatta whats upta İmamoğlu’nun danışmanı sayın Murat Ongun’a hem 31 Mart 2019 öncesi hem de 23 Haziran 2019 seçimi öncesi kazanacaksınız dedim.

21 Haziran 2019’da yazdığım whats Up mesajında oran da vererek oy oranınız en az % 54 ile 56 bandında olacak dedim.

Sayın Ongun ‘da İnşallah Abi İnşallah diye geri dönüş yapmıştı. Sandıklar açılıp oylar sayıldıktan sonra minik bir yanılma payı ile Yüzde olarak tahminimin tuttuğunu görmek beni mutlu etmişti. Bu tahminimi de kafadan atmayıp sokak röportajlarımızda elde ettiğim sonuçlardan yola çıkarak yapmıştım tahminimi…

Kadir Topbaş istifa ettirildiği zaman Kılıçdaroğlu CHP’nin İBB adayı olarak İmamoğlu’nu Meclis üyelerinin onayına sunduğu zaman o da Ak Parti’nin meclis üyesi üstünlüğüne karşın İmamoğlu’nun seçilmeyeceğini biliyordu ama en azında 31 Mart Belediye seçiminde İBB adayımız İmamoğlu mesajını bu zamanda vermişti…

İnanmak başarmanın yarasıdır. İmamoğlu başaracağına inandı. Ak Parti kadrosu da Reis ne yapar eder aşkım dediği İstanbul’u Ekrem İmamoğlu’na kaptırmaz rehavetine kapıldı.

2014 Mahalli idareler seçiminde CHP adayı Mustafa Sarıgül ile Ak Parti adayı Dr.Kadir Topbaş’ın aday oldukları İBB seçiminde Topbaş Sarıgül’e 660 bin oy farkı atmıştı.

2014 Belediye seçiminde hangi parti % Kaç oy almıştı ?

Ak Parti % 47.9

CHP % 40.1

HDP % 4.8

MHP % 4.0

Sokakların sesini dinledim ve Kılıçdaroğlu İmamoğlu ile muhteşem bir tercih yaptı dedim

CHP yani Millet İttifakı adayını açıkladıktan sonra bir çok kişi İmamoğlu’nun tanınma eksikliği var. Bu dezavantaj dediği zaman ben kesinlikle Muhteşem bir aday demiştim.

Çünkü 2007-2009 tarihleri arasında Ak Parti İstanbul İl Başkanlığında il koordinatörü olarak Beylikdüzü’ nden sorumlu iken İmamoğlu’nu tanımıştım.

İnsanları kucaklaması, beşeri münasebetlerinin çok iyi olmasını görmüş bu adam iş yapar demiştim.

2013 yılında Gazete olarak yaptığımız kuruluş yıl dönümü kutlamamızda JURİ üyelerimiz yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı CHP Beylikdüzü İlçe başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yılın ilçe başkanı plaketine layık görmüşlerdi.

Ödül töreni yaptığımız gün Trabzon’da bir yakınının vefat etmesinden dolayı İstanbul’da ayrılmak zorunda kalan İmamoğlu’nun Plaketini yardımcısı Nazım Çulhalı Genel Yayın Yönetmenimiz Müslüm Aktürk’ün elinden almıştı.

2014 Mahalli idareler seçiminde İmamoğlu Beylikdüzünü alacak dedim

Nereden biliyorsun diyenlere hemen diyeyim. Seçim öncesi Beylikdüzü’ ne gitmiştim 2007-2009 arası 3 sene beraber çalıştığımız gençlik kolları başkanı ve aynı zamanda Beylikdüzü Belediye başkanı Yusuf Uzun’un özel kalem müdürü sayın Suat Göztaşı’na selam vereyim diye belediye ye uğramıştım. Yukarıdan aşağıya haber göndererek doluyuz sonra görüşelim demişti.

Bende sadece selam verip gidecektim. 3 sene boyunca her perşembe beraber toplantı yapan il sorumluları olarak bana bu çiğliği yapan halka ne yapmaz diyerek ilçedeki diğer işlerime bakmıştım.

Tabi seçimde daha insani hareket eden İmamoğlu’na güzel bir tanım filmi yapmıştık.

Haberlerine mecralarımızda yer vermiştik. Ve İmamoğlu 39 ilçe içinde CHP’nin eski ilçelerine eklediği tek yer olan Beylikdüzü’nde seçimi kazandı.

Rakibi küçümseyen halkta şamarı yer demedi demeyin

Bu satırların yazarı olarak o zaman İmamoğlu için kenar ilçe belediye başkanı diyenlerin bu sözlerin altında kalacağını ifade ederek Erdoğan İBB’de kazandığı zaman kenar ilçe belediye başkanı bile değildi diyerek tepkimi yazımda ortaya koymuştum. Daima bilinen ve tanınanlar kazansa o zaman bu çark değişmeyecek mi demek istiyorsunuz demiştim hakeza.

Sokakların,Caddelerin sesine kulak vermeyen kaybeder beyler…

31 Mart 2019 ve 23 Haziran 2019 seçimleri öncesi bizler İstanbul’un 39 ilçesinde sokak röportajları yaptık ve yapıyoruz.

İmamoğlu ve Ekibi basından o kadar güzel istifade ettiler ki bir örnek vereyim sizler düşünün.

23 Haziran 2019 İstanbul seçiminden önce Zeytinburnu Pazartesi Pazarı girişinde “İmamoğlu Karşınızda olsa ne sorardınız diye sorduk” Bir kadın “Acaba oy almak için mi bu kadar sevecen bir dil kullanıyor. Yoksa her zaman mı böylesiniz diye sorardım dedi. Hemen bu soruyu danışmanı Murat Ongun’a gönderdik. İmamoğlu seçmen çalışmasında iken hemen sorulan soruların cevaplarını yazarak gönderdik.

İmamoğlu ve ekibi kısa süre içinde halkın sorduğu sorulara cevaplarını gönderiyordu.

Bir tarafta böyle aktif çalışan bir aday,diğer yanda ise İstanbul seçmeninin % 34’ genç olduğu halde YOUTUBE kanallarını küçümseyen Binali Yıldırım’ın ekibi vardı.

1994’da bir çok kişinin sokakların sesini dinlemeyerek Erdoğan’a İBB başkanlığı için şans vermedikleri gibi İmamoğlu’na da seçim öncesi şans vermeyenler çoktu.

Samimiyet, alçak gönül,ve halkın içinde olan aday İmamoğlu kazandı…

İmamoğlu’nu gerek seçim öncesi gerekse seçim sonrası sık sık bir gazeteci olarak takip ediyor ve gözlemliyorum. Sabırlı,kararlı ve halkın içinde olmaya devam ediyor. 2009’yılından bu yana kendisini tanır ve takip ederim. MUHTEŞEM bir insan.

Bu samimiyet ve insani bakışını ön plana çıkarıyorum diye bir çok Ak Partili dostum arkadaşım adeta beni hain ilan etmek üzere ama ben dim dik hak ve halk için çalıştığına veya çalışacağına inandığım sayın Ekrem İmamoğlu’na en azında 31.03.2020 tarihine kadar şans verilmesi gerektiğini düşünüyor ve buna inanıyorum…

Binali bey’i ekibi yaktı…

Reis ne yapar eder aşkım dediği İstanbul’u İmamoğlu’na vermez havasında oldukları için basını takmadılar,dernekleri takmadılar,muhtarları takmadılar,halkı takmadılar ve İstanbul’u kaybettiler.

İmamoğlu gerçekten CHP’ daha doğrusu Millet İttifakı için doğru bir adaydı.

Ancak Diyarbakır’dan daha fazla oyu İstanbul’da olan HDP’nin desteği olmasaydı İmamoğlu İstanbul’da seçimi kazanamazdı.

Ak Partili dostlarım 25 yıllık bir İBB başkanlığını kaybettikleri için üzülmeleri normal lakin işini yapan bizlere de yanlış yapıyoruz muamelesi yapmaları hoş değil.

İmamoğlu samimi bir şekilde İstanbul için bir şeyler yapmanın gayretinde.

İşi elbette kolay değil.

O ve ekibinde zaten bunun farkında…

Seçimi kazanması kolay mıydı ?

Hükümet ve Cumhurbaşkanının her gün kendisini eleştirmesine karşı şehirlerin Prensesi İstanbul’u idare etmesi kolay mı ?

İşi özeti İmamoğlu Karadeniz gibi sert ve asi bir şekilde zorları birer birer başarıyor…

Tarafsız bir yayın yapmaya çalışan bizler de bu hakkı vermenin dışında bir düşünceye sahip değiliz.

İstanbul için ve ülkemiz için kim taş üstüne taş koysa biz onun yanında olacağız inşallah.

Sayın İmamoğlu 31 Mart 2020’ye kadar mutlaka elle tutulur,gözle görülür çalışmaları ile halka bir şeyler sunmak zorunda. Ki bence de sunacaktır.

Yazacak çok şey var lakin şimdilik bu kadarı ile yetinelim.

Dünya artık küçük bir köydür. Halk her şeyi görüyor ve biliyor. İBB’ nin köprülerde elde ettiği geliri kısalım,Boğazları İBB’nin elinde alalım.

Özetle İmamoğlu’nun başarısız olması için çalışalım ki bir dahaki yerel seçimde yine İstanbul’u alalım basit girdabına giren bir Ak Parti halktan kırmızı kart görür.

Ak Parti Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul halkının rahatı ve huzuru için samimi bir şekilde İmamoğlu’na destek verip vazifesini yapması adına kolaylık göstermeli.

Buna rağmen İmamoğlu kendisine tanınan imkânları yerli yerinde kullanmayıp başarısız olursa işte Ak Parti 5 yıllık moladan sonra yeninden İstanbul’u alabilir …

İstanbul Times / Hüseyin ÇETİNER / 17 Kasım 2019