İÇİMİZDEKİ PARALEL HAİN HALA İŞ BAŞINDA MI?

Bugün içimizde hala paralel yapının üst ve gizli kadroları yakalanmadıysa bunlara bir göz atalım. Bunlar kim mi?

İmamın ordusu dediğimiz; DİYANET İŞLERİNDE yapılanmadığını düşünebilir miyiz?

İmamın ordusu dediğimiz; TÜRKİYE`nin bütün camilerinde, mescitlerinde yapılanmadığını düşünebilir miyiz?

İmamın ordusu dediğimiz; bütün İMAM HATİP OKULLARINDA yapılanmadığını düşünebilir miyiz?

İmamın ordusu dediğimiz; bütün cemaat – tarikat – kuran kurslarında yapılanmadığını düşünebilir miyiz?

İmamın ordusu dediğimiz; bütün SİYASET AYAĞINDA AKP – CHP – MHP – HDP – İYİ Partilerde yapılanmadığını düşünebilir miyiz?

İmamın ordusu dediğimiz; dini paraya çeviren iş adamlarının himmet paraları ile yapılanmadığını düşünebilir miyiz?

Bir Akp milletvekili ABD – AKP ile birlikte TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ kafeslediğini televizyon kanalında duymadık mı?

Fakat bunca zaman geçmesine rağmen biz ne yaptık TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN en iyi eğitimli kaynağı olan subay okulunu KULELİ ASKERİ LİSESİNİ KAPATTIK. Hem mağdur hem suçlu bu ne yaman çelişki değil mi? İmamın ordusu askeriye sızmış fakat yukarıda saydığım hiçbir yere sızmamış bu ne güzel memleket yahu!!!

Bütün dershaneleri kapattık ve öğretmenlerini bir ödül gibi milli eğitime bağladık. Şimdi bu İMAMIN ORDUSUNA kötülük mü yaptık yoksa iyilik mi yaptık?

Her Cuma çıkışlarında “BOŞ GEÇME – BOŞ GEÇME” diyerek imamın içerde vaaz verirken çoğunlukla Arapça konuşmasının sonunda kendi söyleyip kendisinin dinlediği konuşmanın sonunda iş para yardım istemeye geldiğinde TÜRKÇE olarak yardım istemesi beni hep güldürmüştür. Neden yardımda ARAPÇA istemiyor diye kendime soruyorum… Tabi dışarı çıkarken “BOŞ GEÇME – BOŞ GEÇME” derken zaten ben boş geçmiyorum CUMA NAMAZINA gelerek boş geçmiyorum.

Servet yığma hayallerine kapılma! Çoğalma beklentisi içinde olma, yapacaklarını getiri beklentisiyle yapma. İyiliği yay ve yaşa ama iyilikten geçinen, onu para, makam, mevki elde etmenin aracı olarak görenlerden olma. Yaptığın imamlıktan ( peygamber makamından) dolayı maddi karşılık bekleme. Allah`ın sevgili kulları olmanın getireceği ayrıcalığı, zengin olmak için atlama tahtası olarak kullanma.

Din baronları gibi ayet alıp ayet satma.

Din istismarcılığından uzak dur! Sadece Allah rızası için, sırf iyilik için çalış.

Allah`ın sevgili yolunda çalışırken kazanç temin edilen bir meslek olarak görme.

Allah`ın dini üzerinde sektör oluşturulmasına asla izin verme.

Bütün ALLAH`ın elçileri ve SON RESÜLÜMÜZÜN kendi meslekleri vardı. Dinden para kazanmadılar. Bir zamanlar Hz. İSA da Yahudilerin havrasına, mabede girerek masaları sandalyeleri din adamlarının başına çalmış ve “ALLAH`ın evini ticarethaneye çevirdiniz”  diye haykırmıştı…

 Çünkü Allah`ın evi kazanç kapısı değildir.

DİN sektör, VAHİY meta, RESUL pazarlamacı, İNANANLAR da müşterin değillerdir!!!

Bunlar üzerinde kurulmuş her örgütlü dini yapıyı dağıtmak senin en temel görevlerin arasındadır. Din yalnızca ve sadece ALLAH`a has kılınmalı, vicdanın ve merhametin yalın sesi olarak kalmalıdır…

Bunları söyledikten sonra Allah`ın indirmiş olduğu ilk ayet “OKU” olmasına rağmen ALLAH`ın huzuruna çıktığımızda “OKUDUN MU?” diye sormayacağını mı sanıyorsun? Çünkü bunu niye söylüyorum biliyor musun? Türk Milleti okumuş olsaydık bugün İmamın ordusu dediğimiz FETÖ BELASI başımızda olmazdı.

Hala içimizde paraleller iş başında kendi örümcek ağlarını örmeye İMAM HATİPLERİNİ, CEMAATLERİ, TARİKATLARI, KURAN KURSLARIN, DİYANET İŞLERİN üzerinden yürümeye ve çoğalmaya devam ediyorlar. Hiç ders almıyoruz değil mi?

Böl parçala yönet taktiğini ALLAH`IN TEK DİNİ OLAN İSLAMIN ALTINDA utanmadan bölmeye, parçalamaya, ayrıştırmaya devam ediyorlar. Hem de bizim paramızla, bizim çocuklarımızla, bizim topraklarımızda kanımızı eme eme yol almaya devam ediyor…

Yuh bizim Müslümanlığımıza, yuh bizim adamlığımıza, yuh bizim iyi ile kötüyü ayıramamamıza…

Sevgi ve saygılarımla… Dinimizi; Kur`an`da, vicdanınızda ve ailenizde yaşayın… diğer bütün bölünmüş tarikatlarda, cemaatlerde, imam hatip okullarında, camilerde, diyanet işlerinde aramayın… Çünkü onlar erkek erkeğe ilişkiye göz yumuyor, tecavüzlere göz yumuyor, haksız kazanca – faize göz yumuyor,  toplumun dertlerine göz yumuyorsa; dini – ahlakı artık oralardan öğrenemeyiz…

Tekrar başa dönmek zorundayız… “OKU YARATAN RABBİN ADI İLE OKU” başkasına bırakma!!!

Hainliğin sınırı yoktur. Ata mirası ulus – oku çözüm içimde – murat akbaş

Kaynakça: YAŞAYAN KUR`AN NUZÜL SIRASINA GÖRE TÜRKÇE MEAL – TEFSİR – R. İHSAN ELİAÇIK

İstanbul Times / Murat Akbaş