Allah rasulünün evlatlarının isimlerini zikretmek bile ümmeti muhammed'e şifadır  !!!  Alimler, veba (bulaşıcı hastalıklardan) korunmak için, ehl-i beyt ile tevessül ettiler:
Hafız İbn-i Hacer el-Askalanî Rahimehullâh Hazretleri بَذْلُ الْمَاعُونِ فِي فَوَائِدِ فَصْلِ الطَّاعُونِ ismiyle bir kitap yazdı.
Daha sonra Şeyhül-İslam Zekeriyya el-Ensarî Rahimehullâh Hazretleri bu kitabı ihtisar etti. Risale haline getirdi. Bu risalesine تُحْفَةُ الرَّاغِبِينَ فِي أَمْرِ الطَّوَاعِينِ ismini verdi.
Yusuf Nebhanî Kuddise sırruhû Hazretleri de bu değerli risaleyi veciz bir şekilde ihtisar etti. Özetin özetini çıkarttı. Ve bunu da Saadetü'd-Dareyn" kitabına bir bab (küçük bir bölüm olarak) koydu. Buna فَوَائِدٌ لِدَفْعِ الطَّاعُونِ وَالْوَبَاءِ "Veba ve Taunu Def İçin Okunacak Dualar" ismini verdi.
Ruhul-Beyan tefsirini Arapça ve Farsçadan tercüme eden Araştırmacı yazar,Arapça,farsça ve osmanlıca çevirmeni, Dünya Seyyid Ve Şerifler Kültür ve Araştırma Derneği Yönetim kurulu üyesi Dr.Seyyid Ömer Faruk Hilmi, bu değerli eseri, önce Arapça şerhetti. Kitabına, وقاية من الطاعون والوباء بالطرق المعنوية ismini verdi. Daha sonra bu değerli kitabı "Virüs ve Mikroplarla Yayılan Bulaşıcı TÂUN VEBÂ VE KARA ÖLÜM Salgınlarından Kurtulmanın Manevî Yolları" ismiyle Türkçeye tercüme edip yayınladı. Bu kitapta veba (salgın hastalıklara) yakalanmamak ve bulaşıcı hastalıklardan kurtulmak Ehl-i Beyt ile Tevessül duaları bulunmaktadır.
Tevessül
Tevessül, ihtiyâç sâhibinin Allâhü Teâlâ Hazretlerinden, Rasûlüllâh (Sallallâhü Aleyhi ve Sellem) Hazretlerinin hürmetine, O’nun Allâhü Teâlâ Hazretleri katındaki hürmetine veya O’nun bereketiyle Allâhü Teâlâ Hazretlerinden istemesidir.
Dört Büyük Halife ve Âl-i Âbâ ile Tevessül
وَبِحُرْمَةِ مُحَمَّدٍ مُصْطَفَي صلى الله عليه وسلم وَاَبُو بَكْرٍ ذِي التُّقَى وَعُمَرٍ ذِى الصَّفَا وَعُثْمَانٍ ذِي الْحَيَاءَ وَعَلِيِّ الْمُرْتَضَا وَخَدِيجَةِ الْكُبْرَى وَفَاطِمَةِ الزَّهْرَى لِي خَمْسَةٌ أَطْفِي بِهَا نَارَ الْوَبَاءِ الْحَاطِمَةِ مُصْطَفَي وَ الْمُرْتَضَا وَابْنَاهُمَا وَفَاطِمَةِ
اَللَّهُمَّ يَا لَطِيفًا لَمْ يَزَلْ أُلْطُفْ بِنَا فِيمَا نَزَلَ إِنَّكَ لَطِيفٌ لَمْ يَزَلْ أَنْتَ الْقَزِيُّ نَجِّنَا عَنْ قَهْرِكَ يَوْمَ الْخِلَلِ أَغِثْنَا أَغِثْنَا يَا غِيَاثَ الْمُسْتَغِثِينَ وَياَ رَبَّ الْعَالَمِينَ آَمِين آمِينْ آَمِين
Muhammed Mustafa (sallallâhu aleyhi ve sellem) Hazretlerinin hürmetin,
Takva sahibi Ebû Bekir (radiyallâhu anhu) Hazretlerinin, Safâ sahibi Ömer (radiyallâhu anhu) Hazretlerinin  Haya sahibi Osman (radiyallâhu anhu) Hazretlerinin Aliyyi Mürteza (radiyallâhu anhu) Hazretlerinin Hatice-i Kübra (radiyallâhu anha) Hazretleri Ve Fatıma-tü-Zehra (radiyallâhu anha) Hazretlerinin hürmetine…
Beşi benim tevessül kaynağımdır. Onlar hürmetine bu yakıcı (insanların kökünü kurutan) Vebâ ateşini söndür. (O, beşi) Mustafa (sallallâhu aleyhi ve sellem) Hazretleri, Murteza (radiyallâhu anhu) Hazretleri, iki oğulları (radiyallâhu anhuma) Hazretleri ve Fatıma (radiyallâhu anha) Hazretleri ….
Allahım! Ey her zaman latif olan Rabbim! İnen bu veba (musibet ve bela) hakkında bize Lütfü'nle muamele et. Muhakkak ki sen her zaman latifsin! Hayyun Kayyum, Samed Bâkî. Genişlik ve korumak sana mahsustur. Sen Kaviyy (kuvvetli)sin. Halel (sağlığımıza zarar geldiği günde) bizi kahrından kurtar. Ey yardım edici! Ey yardım edici! Ey yardım dileyenlere yardım eden yüce Rabbim. Ey Alemlerin Rabbi. Amin. Amin. Amin,
Âl-i Âbâ ile Tevessül Taun Veba ve salgın hastalıkların def'in mücerrep olan dualardan biri de şu duadır.
لِي خَمْسَةٌ أَطْفِي بِهِمْ حَرُّ الْوَبَاءِ الْحَاطِمَةِ
مُصْطَفَي وَ الْمُرْتَضَا وَابْنَاهُمَا وَفَاطِمَة
Benim (kendileriyle tevessül ettiğim) beş büyük zat var. Onların hürmetine sönsün bu yakıcı vebâ harareti. O zatlar.
Mustafa (sallallâhu aleyhi ve sellem) Hazretleri Ali (radiyallâhu anhu) Hazretleri İki oğulları (Hasan ve Hüseyin radiyallâhu anhuma) Hazretleri Ve Fatıma (radiyallâhu anhâ) Hazretleridir (Ya Rabbi bunların hürmetine vebâ salgınını kaldır. Amin)…"
Hüseyin (radiyallâhu anhu) Hazretleriyle Teevessül Şeyh Abdülazîz bin Ahmed ed-Dîrinî rivâyet ederek buyurdu: 
“Kutb-ül-ârifîn Şeyh Aliyyül- Mülcî’den işittim, kendi talebelerine diyordu ki: “Size bir keder ve sıkıntı eriştiğinde veyâhut memleketinizde tâ’ûn (vebâ) hastalığı ortaya çıktığında,
1-istiğfar
2-salevât şerîfe okuyun ve şöyle duâ ediniz:
أَللَّهُمَّ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ حُسَيْنٍ وَأخِيهِ وَ جَدِّهِ وَأَبِيهِ وأُمِّهِ وَبَنِيهِ وَذُرِّيَّتِهِ ومٌحٍبِّهِ وعِتْرَتِهِ فَرِّجْ عَنَّا وَعَنِ الْمُسْلِمِينَ مَا نَحْنُ فِيهِ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
Allahım senden Hüseyin (radiyallâhu anhu) Hazretlerinin hakkı için diliyorum, onun dedesi, babası, annesi, oğlu, zürriyedi, evladı, onu sevenlerin, ve sonnu evladının hakkı için bizden ve Müslümanlardan içinde bulunduğumuz bu bu hali (veba, musibet ve belayı) gider. Def. Ve sen erhamrrahimin (kahmet edicilerin en rahimisin)." Böyle yaparsanız elemleriniz ve kederleriniz yok olur. Allahü teâlâ, sizleri tâ’ûn belâsından korur.
Sâlih zâtlardan birçokları bunu tecrübe ettiler ve bereketini gördüler"Virüs ve Mikroplarla Yayılan Bulaşıcı TÂUN VEBÂ VE KARA ÖLÜM Salgınlarından Kurtulmanın Manevî Yolları, sh.123-125.
KAYNAK:
Dr. Seyyid Ömer Faruk Hilmi Rabbanî Yayınlar-İstanbul, 2020;
İstanbul Times / Dr.Hüseyin Zerraki