Kimseyi suçlayacak değiliz. Sadece insanlar azgınlaştığı zaman yüce yaratıcıdan kendilerine değişik şekillerde ikaz gelir.

Bazıları hemen diyecek ki hiç suçu olmayan çocuklar veya hayatı boyunca iyilik yapmış insanlarda zarar görüyor.

Evet doğrudur en basit tabiri ile askerlik yapanlar bilir bazen birkaç kişi hata yapar komutan bölüğü veya taburu toplu olarak cezalandırır. Teşpihte hata olmasın ama yüce yaratıcıda bazen cezayı bireysel bazen de toplu verir.

Çinli yediği şeyin sağlıklı mı değil mi, helal mi haram mı olduğuna bakmadı…

Virüsün ilk çıktığı günlerde yayınlanan foto ve videolarda fareyi yağa bıtırıp canlı canlı yiyen çini gördük. Hakeza adını saymayı yersiz ve gereksiz gördüğünüz ne idüğü belli olmayan yiyecekler yendiğini de hepimiz biliyoruz. İslam ülkelerini ve Afika’yı savaş alanına döndürüp zengin olan ABD, Avrupa ve Rusya ‘nın bu aymazlığını yaratıcı karşılıksız bırakır mı ?

Şimdi bazıları diyecek ki hemen dine bağladınız... Biz dine değil hak hukuk adalete bağlarız.

Yayın grubu olarak gerek kendimiz ile gerekse de haber ihbar hattımıza gelen bilgilerde namaz kılan ve Müslümanım diyen tiplerin bile günde 50 tane yalan söylediklerine ve haksızlık yaptıklarına şahit oluyoruz.

Haksızlığa bakar mısınız hukuk fakültelerinde ders olacak tipte ama kanunlarımız göz yumuyor…

Bir çalışanımız Ağustos 2016’da Kira konratı devam ederken ev sahibini arıyor benim size borcum yok Eylül 2016’da çıkacağım diyor. Ev sahibi siz 2.700 TL ödüyorsunuz ben 3.500 TL ye kiraya vereceğim anahtarı emlakçıma bırakın diyor. Arkadaşımız anahtarı bırakıyor 3 gün sonrada Noterden dairenizi boşalttım diyerek ihtarname gönderiyor.

Bir süre sonra ev sahibi evini kiraya veremeyince eski kiracısı aleyhine Eylül, Ekim ve Kasım ayları için kiramı alamadım diyerek aylık 2.700 TL den icra davası açıyor. Arkadaşımız da hemen icra tetkik hakimliğine dilekçe vererek açılan davanın RED edilmesini istiyor. Ev sahibi (İ.A) itiraz dilekçesi veriyor.

İcra tetkik hakimi evin anahtarını verdiğinize dair imzalı tutanak var mı veya noter ile gönderdiğinize dair belgeniz var mı diyor.

Arkadaşımız anahtarı verdiğim zaman ihtilaf olmadığı için anahtar teslim belgesi almadım ama kendi emlakçısı MAHKEME BENİ DAVET EDERSE gelir anahtarı 2 Eylül 2016’da aldığımızı söylerim diyor.

Lakin İcra tetkik hakimi biz şahit dinlemiyoruz belge üstünde karar veriyoruz senin de evin anahtarını teslim ettiğine dair belgen yok biz senin İTİRAZINI RED ediyoruz dava devam edecek diyor.

Arkadaşımız % 100 haklı olduğu halde amacı adaleti bulmak olan hakimler yasada şahit dilemek yok diyerek 3 aylık kira bedeli olan 8.400 TL için 17.000 TL (masrafalar vs. dahil) nin haksız olarak kiracıdan alınmasına hükmediyor. Kiracı borcu olmadığı halde malvarlıklarına haciz konulduğu için mecburen oturmadığı evin 3 aylık kirası için 17 Bin TL ye icra dosyasına yatırıyor.

Yalan söylemek ,Haram yemek artık sıradan bir olay olmuşsa bırakın Virüsü toplamların daha önce olduğu gibi helak olması normal değil mi ?

Yalancı haram yemekten çekinmeyen İ.A. ise bunula yetinmeyip bu kez de emlakçısından da anahtarı 24 Aralık 2016’da aldığını söyleyerek sahte bir tutanak yapıyor. Bu kez de 24 günlük kira alacağı ve erken tahliyeden dolayı bir dava daha açıyor. Kiracı arkadaşımız da gelsin mahkemede yemin etsin anahtarı vermediğimi söylesin diyor.

Mahkeme İ.A isimli yalancıyı yemin etmesi için davet etti arkadaşımın gözü önünde ANAHTARI MASAYA KOYDU aman ben alamdım dediği halde nahkee bu kez de 24 gün için 2.430 TL ve erken tahliye içinde 2 aylık kira karşılığı olan 5.400 TL nin ve 4 aylık aidat için açılan 1.250 TL paranın hiç borcu olmayan kiracıdan alınıp yalancı ev sahibine verilmesine hükmetti.

Böyle adaletsizlikler yanı başımızda yaşanıyor ve biz bir şey yapamıyoruz. Virüs de gelir bizi mahveder, sodum ve Gomore şehri gibi altı üstüne de getiren rabbimiz cezayı da toplu verebilir.

O ev sahibi Allah’tan korksaydı erken tahliye ettin beni zarara uğrattın diyerek dava açar ve mahakeme de ona makul kira süresi olarak 2 aylık kira bedeli için paranın ödenmesine hükmederdi. Ki ülkemizde milyonlarca kişi kontatı devam ettiği halde kimse makul lira bedeli için bile dava açmazken İ.A. denen zalim açtı.

Arkadaşımız 24 saat beddua ederek benden haksız olarak aldığı 30 bin TL çoluk çocuğu için ilaç parası olsun diyor.

Arkadaşımız eğer o benden önce ölür ve benim haberim olursa cenaze namazına gideceğim. İmam efendi hakkınızı helal ediyor musunuz dediği zaman belgelerin fotokopilerini tabutun üstüne fırlatıp döviz ve altına çevirdiğim 30 bin TL ve diğer kayıplarımı ödemezse HAKKIM HELAL DEĞİL ZEHİR ZIKKIM OLSUN diyeceğim diyor…

İstanbul Times /Hüseyin Çetiner