Bu başlığı basit biz söz sanıp geçenler olabilir ama bence hiç de basit değil. Büyüklerimiz sık sık kalp kırmak Kâbeyi yıkmaktan daha kötü derken insanlara karşı nazik,naif ve kibar olmayı istemişler.

Bir bakıyorsun 10 metre arsa için kendi amcasını abisini kardeşini katleden insanlar bir bakıyorsunuz üç beş kuruş dünya menfaati için ahiretini yıkan zatlar.

Sevgili okurum sizinle beraber bir hesap yapalım,

İnsan Ömrünü ortalama olarak 65 yaş kabul edersek bunun ilk 15 yılı henüz hayatın gerçeklerini farkında olmadığımız çocukluk yıllarına ayırabiliriz .

Bu süreyi 65 yıllık ortama ömürden düştünüz zaman size kaldı mı 50 yıl…

Uykuyu çok sevmeyen birisini baz alırsak bu 50 yılın 25 yılını,uyku ile geçirdiğimizi hesapladığımız zaman geriye 25 yılımız kalıyor.

Banyo,Traş, yemek, içmek vs. gibi ihtiyaçları hesapladığınız zaman 12.5 yıl yapsa bize ahiretimizi kurtarmak için sadece 12.5 yıllık bir ömür kalıyor en basit  hesap ile.

Bazı kişiler daha önce hesap yaparak kalan zamanın 7 sene olduğunu söylerler.

Olsun benim hesabı baz alsak 12.5 sene EY KUL işte yaptığımız basit bir hesaplama ile ahiretimizi kurtarmak için BU SÜREDE KUL hakkına riayet etmezsek ibadetlerimizi yapmazsak ahiretimizi nasıl kurtaracağız ?

Nefsimizin kurbanı olmaya ve şeytana uşak olmaya gerek yok. Gelin hep beraber tövbe istiğfar edip insan gibi insan olmaya gayret edelim.

GÜZEL İNSAN İSA ÖZBAŞ'A ELVEDA

O Sadece benim kayın biraderim değildi. 30 Yıllık arkadaşım ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliğinde beraber görev yaptığımız mesai arkadaşımdı. Ben başkan vekili idim o ise yönetim kurulu üyesi idi.

Tahsin Elmas başkanımız idi. başkan vekilliği için üyeler tarafından seçilen yönetim kurulu kendi arasında bir başkan vekili seçecekti, ben ve Tadım Kuruyemiş'in sahibi başkan vekilliği için aday olmuş idik.

Oylama öncesi merhum İsa Özbaş biz seninle akrabayız sana oy versem taraf tuttuğum söylenecek diyerek rakibime oy verecek kadar ince idi.

Tabi sağ olsun diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın bana oy vermeleri ile ben başkan vekili olarak seçilmiştim.

Güzel günlerimiz oldu.O zaman cep telefonu yeni çıkmıştı Erikson ve Nokia telefonlarını kullandığımız günleri özledim.

Sovyet sosyalist Cumhuriyetler Birliği Dağılmış Ruslar akın akın ülkemize gelerek alış veriş yaptığı bir dönemde bankaların bile yüksek kirasından dolayı tutamadığı Karaköy Katlı Otoparkın karşısındaki büyük iş yerini tutarak Rusya’ ya ve Ukrayna’ya   Gemi gemi ürünler gönderecek kadar ticarette cesur bir adamdı ...

Okuyan araştıran insanları çok severdi. Beni de bu huyumdan dolayı çok sevmişti.

ABD ‘de ki ağabeyim ile çocukluk arkadaşı olan Merhum İSA Bey çocukluk döneminde Malatya büyük sinema civarında sahlep,Simit ve Sigara sattığı dönemde tanışan Abdulvahap ağabeyim de merhumdan sitayişle bahseder.

Vefat haberini alan ağabeyim’in üzüntüsünü  anlatamam.

Tabi Kader kısmet olmuş olacak ki merhum İsa Özbaş ile 1997 sensinde çok sevdiği kız kardeşi ile evlendik.

Özetle ne dersek diyelim merhum gelmeyecek. Ancak hayır dualarımız ile rahmetle yad edelim.

Rabbim başta adam gibi adam olan merhum İsa Özbaş’a rahmeti ile muamele eylesin.

Ben Maddi ve manevi haklarımı tümü ile helal  eyledim rabbimde rahmeti ile muamele eylesin inşallah.

Ey insanoğlu ne yaparsan yap o sana gelmeyeceğini sandığın ölüm hali istesen de istesen de bir gün gelip seni bulacak. O halde ölüm gelip seni bulmadan kalp kırmaktan vaz geçin ve nefsinizi öldürün…

Hüseyin ÇETİNER