Zeytinburnu ilçesini 1999’ dan bugüne tam 20 senedir başarılı bir şekilde yöneten Belediye başkanımız sayın Murat Aydın ağabeyimiz muhtemelen 3 dönem kuralı gereği bu dönem aday olamayacak. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın’ı güzel bir vazife ile onurlandıracağını düşünmekteyim.

En zor şey insanın kendisini anlatmasıdır…

Hayatım hep mücadele ile geçti. Rahmetli babam siyaseti sevmez ve çok da alakadar olmazdı. Kendisi ibadetlerini yapar çoluk çocuğunu kimseye muhtaç etmeden hep çalışırdı.

Bu satırların yazarı fakir de ilkokulu bitirir bitirmez çalışma hayatına atıldı. Akşamları da eğitimini tamamlayarak orta okul, lise üniversite kurs vs derken özetle 46 yıllık ömrümün 6 yaşını bebeklik sayarsanız bu yaştan sonra kuzu ve keçi yavrularını otlatarak ailenin yüküne ortak olan bir kişiyim.

Yani hem ürettim hem tükettim. Hiç bir zaman yan gelip yatarak sadece tüketici olmadım olamam da zaten. ”La rahate fi dünya” Bu dünyada rahat yoktur düsturunu benimsedim.

Sene 1986 ver elini Zeytinburnu…

O zaman henüz Zeytinburnu’nun % 70 ‘inde gece kondular var. 6/7 katlı bina bulmak çok kolay değildi.

Hele O zamanlar 16.9, Büyükyalı, Yedi Mavi, Real İstanbul Merkezevleri, The Veliefendi ve özetle dikey yapılarımız henüz yoktu.

Bir evde tek yemek pişer ama akşam sofranızda 5 tabak ayrı yemek olurdu.

Yemeğimin kokusu komşuma gitmiştir bir tabak vereyim, öbürü ben kavurma yaptım komşumun evinde et yok bir tabak vereyim o da et yesin, bir diğeri biz tatlı yaptık komşunun tabağını boş veremem ben de o tabağa tatlı koyup vereyim derdi.

İşte bu şekilde her evde tek yemek pişer ama sofrada 5 çeşit yemeğin olduğu ORGANİK ZEYTİNBURNU’ nun dan hormonlu Zeytinburnu’na geldik. Hey gidi günler hey…

Mahalle kültürümüz her geçen gün yok oluyor…Siteleşiyoruz. Binalarımız büyüyor ama insanlığımız her geçen gün küçülüyor…

Zeytinburnu’nun ilçe oluşu 1957 ama belediye oluşu 1984

1-1984-1989 Döneminde Kurucu Belediye Başkanı Rumeli Göçmeni Dr.Muzaffer Çavuşoğlu ilk belediye başkanı oldu…

2- 1989-1994 Döneminde Tokatlı Hasan Yılmaz 2. dönem belediye başkanlığı yaptı.

3-1994-1999 Döneminde Giresunlu Dr. Adil Emecan 3. Dönem Belediye Başkanı oldu.

4-1999-2004 Döneminde Giresunlu Murat Aydın 4. Dönem

2004-2009 Döneminde Giresunlu Murat Aydın 5. Dönem

2009-2014 Döneminde Giresunlu Murat Aydın 6. Dönem

2014-2019 Döneminde Giresunlu Murat Aydın 7. Dönem Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yaptı.

1992 Körfez savaşından bu yana Doğu ilerimizden Zeytinburnu ilçemize yapılan göçler ile ilçenin demografik yapısı değişti.

Özetle elimizde net bir sayı olmazsa bile Mardin, Malatya, Batman- Elazığ – Şanlıurfa - Şırnak - Diyarbakır –Bitlis - Siirt ve Muş başta olmak üzere zorunlu nedenlerden dolayı kendilerine yeni yurt olarak Zeytinburnu’nu seçtiler ve yerleştiler.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık söylediği bu dönem seçeceğimiz adaylar partimize yük değil, partimizin yükünü alan adaylar bulup adaylaştıracağız diyor.

Eğer denilenler yapılırsa kendimi Zeytinburnu’na şehremini adayı olarak uygun gördüğümü saklamaya gerek yok…

-1993’ de henüz 21 yaşında ilken Malatya’da ki okullarda kaynak kitap olarak okutulan Malatya kitabı yazdım ve basımını yaptım. Aynı kitabın 4. basımı 2005 yılında çıktı ve halen satışta. Yani daha gençlik yıllarımdan başlamak üzere “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” Hads-i şerifini kendime rehber olarak almıştım halende o yolda devam…

- 2006 Yılına geldiğimiz zaman doğduğumuz yer olan Malatya’nın kitabını yazdık. Neden doyduğumuz yer olan Zeytinburnu ilçesinin kitabını yazmıyoruz sorunu sorduk ve hemen kendi imkanlarım ile başladım araştırmaya ve kitabı yazmaya. 2008 yılında ise basımını yaptım ve halkımızın istifadesine sunduğum “Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnuisimli kitabı yazdım ve basımını kendi imkanlarım ile yaptım ve binerce kişiye ilçeyi tanıtmış oldum.

-Bugüne kadar on binlerce kişi kitabımı okudu ve ilçeyi tanıma imkanı buldu..

-Gerek kitabımla, gerek haberlerimle gerekse yazılarım ile Zeytinburnu ilçemizi 32 yıldır tanıtmaya gayret ediyorum.

-2016 Yılına geldiğimizde tarihi mekan zenginliği bakımında Fatih, Beyoğlu ve Üsküdar’dan sonra Eyüp Sultan ile beraber 4. sırada gelen Zeytinburnu ilçemizdeki Tarihi mekan ve Ebedi şahsiyetlerin daha çok kişiye ulaştırmak için 12 arkadaşım ile beraber Geleceğim Zeytinburnu Platformunu (GZP) yi kurdum.

Platformumuz şu an ilçenin en aktif çalışan kurumu olarak herkesin takdirini toplamış durumda.

-2018 yılında çalışmamızı daha da hızlandırmak için Esmaül Hüsna’ya izafeten 99 kişiden oluşan Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yüksek İstişare kurulu kurdu ve bu kurulu da aktif bir şekilde çalıştırıyor.

-Tarihi mekanları tanıtarak 5 bin kişiye İŞ,20 Bin kişiye AŞ MÜMKÜN diyen Çetiner bunu da detaylı olarak nasıl yapacağını anlatıyor. Bu sayının afaki olmadığını

-Çetiner daha aday adaylık sürecinde bile halkın dertlerine çare olacak öneri ve teklifler yaparak başkan olması hakinde neler yapacağına yönelik sinyaller veriyor.

Zeytinburnu ilçesinin her her mahallesinde, caddesinde, sokağında ayak izlerimin olduğunu siyaseti az çok takip eden herkes bilir. Bu konuda Mütevazilik yapmaya gerek yok. Hem bilimsel hem de alaylı olarak Zeytinburnu ilçesini benden daha iyi bildiğini söyleyen herkes ile bunu konuşmaya her zaman hazırım.

Yaşam olarak hiç bir zaman kuru kavga, dedi, kodu ve enaniyet peşinde olmadım. Bir şeyi yapıyorsam ve konuşuyorsam bunun ahiretime ve dünyama faydası ve zararı nedir sorunu kendime sordum ve ona göre hareket ettim.

Detaylı olarak daha önce diğer yazılarımda yazdığım için burada tekrar girmeye gerek yok ama hem demografik, hem konjöktürel hem de Zeytinburnu ilçesini çok iyi bilen birisi olarak Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında dediği gibi adaylarımız adaylarımız Ak Partiye yük değil Ak Partinin yükünü almaları gerekir söyleminin tam karşılığı olduğumu yapılacak olan bir alan araştırmasında çıkacaktır.

İşte bu özelliklerimden dolayı Zeytinburnu ilçesine iyi bir HADİM olabileceğime inandığım için Ak Parti de aday adaylığı açılır açılmaz Zeytinburnu ilçesinde başvuran ilk kişi oldum.

Rabbim hakkımda ne hayırlı ise beni onunla karşılaştırsın diyerek hepinize saygı, muhabbet ve hürmetlerimi sunarım.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner -19 Kasım 2018

Editör: TE Bilisim