Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin Çanakkale Assos’ta düzenlediği Yaz Kampı bu yıl ilk grubu 10 Haziran’da ağırlayacak. 31 Ağustos’a kadar devam edecek kamp döneminde 11 gruptan toplam 880 öğrenci tarih ve doğayla iç içe verimli bir tatil geçirecek.

Her grubun altı gün süreyle pek çok aktiveye katılıp, atölyelerde eğitim alacağı kamp boyunca yakın çevredeki Gazi Süleyman Paşa Türbesi, Akbaş Şehitliği, Tabyalar ve Seyit Onbaşı ziyaret edilecek. Ayrıca Adatepe Köyü, Zeus Altarı, Şahindere Kanyonu, Behramkale, Murat Hüdavendigar Camii, Assos Amfi Tiyatro, Athena Tapınağı, Assos Antik Limanı’na da geziler düzenlenecek.

Salim Dağ’ın Çanakkale Ruhu seminerleri vereceği kampta Etkin İletişim, Uyum ve Doğru Meslek Seçimi, Senaryo Yazım Atölyesi, Doğru Nefes Alma Teknikleri, Ritim Dans Atölyesi, Beden Dili ve Pandomim, Usturlap Atölyesi ve Doğaçlama Atölyesi gibi aktivitelerle gençlerin kendilerini ve bedenlerini tanımaları, potansiyellerinin farkına varmaları, birlikte yaşama sanatı ve ahlakını kazanmaları hedefleniyor.

Hüseyin Kurtça’nın vereceği senaryo derslerinin ardından Komşuluk, Birlikte Yaşama Sanatı temalarında kısa filmler çekilerek gençlerin bu konulardaki farkındalığı arttırılacak.

Zeytinburnu Belediyesi Kayalaraltı Sosyal Tesislerinde 2015 yılından bu yana gerçekleştirilen Gençlik Kamplarında 2015 yılında 160, 2016 yılı Yaz Kampında 880, 2016 Kış Kampında 320 öğrenci konuk edildi.

Editör: TE Bilisim