eytinburnu’nda pazartesi gününden beri yaşanan olaylarlara katıldıkları ve provoke ettikleri ileri sürülen kişilere yönelik olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve Güvenlik Şubeleri tarafından eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Yapılan operasyonlar sonucunda olaylara katıldıkları ve provoke ettikleri iddia edilen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürülüğü’ne götürüldü.

fft16_mf1503536.jpeg

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Zeytinburnu’nda 18-22 Temmuz’da meydana gelen olayları organize ederek provokasyona zemin hazırlayan, çeşitli iletişim yollarını kullanmak suretiyle halkı yalan haberlerle birbirine karşı kışkırtmaya çalışan, ev, işyeri ve araçlara zarar verme eylemlerine katılanların olduğunun tespit edildiğini belirtildi. Açıklamada, olayları organize ederek provokasyona zemin hazırladıkları ve ev işyeri ve araçlara zarar verdikleri ileri sürülen 43 kişinin gözaltına alındığı. olaylar sırasında gözaltına alınan 29 kişinin de Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde işlemlerinin yapıldığını ifade edildi. Yakalanan kişilerin üzerler, işyerleri ve evlerinde yapılan aramalarda 7 kurusıkı tabanca, uyuşturucu madde, kesici, delici ve yaralayıcı alet, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildiği açıklandı.

fft191_mf1503541.jpeg

Sırrı Süreyya sakinleştirdi
Önceki gece Çırpıcı Mahallesi’nde terör örgütü sempatizanlarının yaptığı izinsiz gösteriye tepki göstermek amacıyla toplanan gruplara polis biber gazıyla müdahale ederek dağıttı. BDP İlçe binası önünde toplanan bir grup BDP’liyi ise BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Zeytinburnu İlçe Başkanı Nezir Erdemci sakinleştirdi. Grup, Önder ve Erdemci’nin çağrısıyla dağıldı.

Editör: TE Bilisim