Bugüne kadar 8 adet sağlık ocağını hizmete açarak yılda yaklaşık 250 bin hastaya poliklinik hizmeti veren Zeytinburnu Belediyesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne yanına yapılacak 200 odalı hastaneyi Zeytinburnu’na kazandıracak.

Türkiye’nin en modern hastanelerinden birini ilçeye kazandırmaya hazırlanan Zeytinburnu Belediyesi, 8 adet sağlık ocağının inşaatını tamamlayarak hizmete açtı. Bugüne kadar yaklaşık 250 bin hastaya poliklinik hizmeti veren belediye, hastaların havalı yataktan tekerlekli sandalyeye, hasta karyolasından proteze kadar birçok ihtiyacına da çare oluyor.

Sosyal belediyecilik alanında güzel örneklerin verildiği Zeytinburnu’nda, sağlıklı yaşam için ciddi bir emek harcanıyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sağlık alanında büyük değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana her zaman hasta ve engelli vatandaşların yanında olmaya onların dertleriyle dertlenmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Aydın, buna dönük projeler geliştirdiklerini belirtti. En önemli projelerden birinin Aile Koruma ve Destek Merkezi olduğunu vurgulayan Aydın, “Bu merkez, özellikle kadınlar ve engelli vatandaşlar için hizmet vermektedir. Burada meme kanseri, rahim ağzı kanseri, jinekolojik rahatsızlıklar gibi kadınlarda sıkça görülen rahatsızlıkların erken teşhisinden, engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyonundan fizik tedavilerine, psikolojik destekten eğitimlerine kadar birçok alanda ücretsiz hizmet veriliyor” dedi.
AKDEM’in yanında Türkiye’nin en modern hastanesini Zeytinburnu’na kazandırmak üzere olduklarını ifade eden Aydın, şunları söyledi:
“Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin ek binası olarak hizmet verecek olan bu hastane 200 odalı ve 200 yatak kapasiteli olacak. Ayrıca ilçeye toplam 8 adet de modern sağlık ocağı kazandırdık. Ayrıca bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen Zeytinburnu’na çok modern bir huzurevini de kazandırıyoruz. Semiha Şakir Huzurevi’ni taşıyoruz. Bunun yerine İmam Hatip Lisesi’nin hemen arkasında çok daha güzel bir ortamda yeni bir huzurevi inşa ediyoruz. Yakın zamanda burası da hizmete girmiş olacak.”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde bugüne kadar yaklaşık 250 bin hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini de söyledi. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne gelen hastalara görevli doktorlar tarafından gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığını anlatan Başkan Aydın “Vatandaşlarımızın tıbbi ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalışıyoruz. Belediye olarak 45 adet tekerlekli sandalye, 4 adet havalı yatak, 1 adet diz altı protez, 1 adet tekerlekli oturma sehpası, 1 adet diz üstü modüler protez, 3 adet hasta karyolası, 2 adet parçalı yaylı yatak, 1 adet yasta yatağı, 2 adet yastık ile 19 adet batın torbasını ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verdik. Amacımız insanlarımızın acılarını biraz olsun hafifletebilmek” şeklinde konuştu

Editör: TE Bilisim