Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Ak Parti Zeytinburnu binasının hemen karşısındaki binaya zaman ayarlı ses bombası bırakıldı. Yeşiltepe Mahallesi Şehit Er Cengiz Işık caddesi No:8 adresinde buluan binanın hemen giriş bölümünde doğal gaz saati üzerine bırakılan zaman ayarlı basınç etkili ses bombası, uzman ekipler tarafından imha edildi. Bombanın imha edilme sürecinde çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Doğal gaz saati üzerine bırakılan şüpheli paket, apartman sakinleri tarafından fark edilerek polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, paket çevresinde güvenlik önlemi aldı. Apartman sakinleri ve olay yerinin hemen karşısında bulunan Ak Parti binasındaki görevliler da dışarı çıkartıldı. Uzman ekiplerin incelemesinde, pakette basınç etkili ses bombasının bulunduğu ve bombanın çok kısa bir süre sonra patlayacak şekilde ayarlandığı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, ses bombasını fünye ile patlattı.

Ses bombasının etkisiz hale getirilmesinin ardından apartman sakinleri ve çevrede boşaltılan binalarda oturanlar tekrar binalara alındı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Haber & Foto: Ferdi Türk - Taylan Demirelli - Murat Ergün

Editör: TE Bilisim