Şebeke üyelerinin polise yakalanmamak için telefon görüşmelerinde tersten konuştukları ortaya çıktı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pendik, Kartal ve Maltepe'yi mesken tutan sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı. Pendik, Kartal ve Maltepe'de yapılan operasyonlarda aynı şebeke içerisinde faaliyet gösteren 3'ü 18 yaşından küçük 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 4 kilo 357 gram

esrar, 20 paket 88,4 gram Bonzai, 9 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli Ectasy ile 2 adet esrarlı sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan ve aralarında şebeke lideri R.A.'nın da bulunduğu 19 şüpheli sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Soruşturmayı derinleştiren polis, şebekeden uyuşturucu madde temin ettiğini belirlediği 30 kişinin de ifadesine başvurdu. Çoğu kullanıcı olduğu belirlenen bu kişiler ifade işlemlerinin ardından emniyetten ayrıldı.

Narkotik ekipleri, şebekeyi çökertmek için şüphelileri tek tek yakın takibe aldı. 4 ay süren teknik ve fiziki takiplerin ardından şebekenin kendi aralarında farklı bir iletişim ağı kurduklarını belirledi. Şifreyi çözmek için inceleme başlatan ekipler, bir şüphelinin pazarlık için 'tersten konuşalım' cümlesi üzerine şifreyi çözdü. Polis, uyuşturucu tacirlerinin kelime ve cümleleri harf itibariyle tersten okuduklarını belirledi. Şifrenin deşifre olması üzerine operasyon kararı olan ekipler, şebekeyi tüm

unsurları ile birlikte yakalamayı başardı.

Öte yandan, şebekenin farklı şifrelerde kullandığı tespit edildi. Bonzai adlı uyuşturucu maddesine Za-i-bon, Kubar esrara Bar-ku gibi kelimeler kullanarak iletişim kurdukları ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 19 şüpheli bugün İstanbul'da Beşiktaş Adliyesine sevk edildi.

Editör: TE Bilisim