Cumhuriyet Halk Partisi Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi İlkay Biber Sümer mahallesinde başlatılan kentsel dönüşümün zorla yapılmak istendiğini iddia ederek gerçek bilgileri öğrenmek isteyen mahalleliyi sözleşmeli zabıta marifeti ile tartaklatan Murat Aydın’ın yakasını bırakmayacaklarını söyledi. 

İlkay Biber gazetemize yaptığı açıklamada Murat Aydın’ın meclis çoğunluğuna güvenerek meclisi baypas etmesine de isyan etti.  

Biber,  “Murat Aydın kimi zaman meclis üyelerine "bana yetki verin falan yeri ipotek edip para alacağım" diyerek, kimi zaman da Kentsel Dönüşüm örneğinde olduğu gibi hiç bir meclis üyesine ciddi ve detaylı bilgi verme gereği duymadan üç beş yardımcısı ile koskoca ilçeyi idare edebileceğini düşünmesi sıkıntıların belli başlı kaynağı olarak görmek mümkündür” dedi.  

Son On Yıldır Adı Vardı Kendisi Yoktu  

Chp meclis üyesi İlkay Biber biz hiçbir zaman halkımızın ve mahallelimizin yararına olan hiçbir projeye karşı çıkmadık ve çıkmayacağız da ancak İBB başkanı Kadir Topbaş "bire bir yer vereceğiz "derken İlçe Belediye başkanı Murat Aydın % 25 eksik yer vereceğiz diyor.

Mahalle sakinleri de İBB.başkanı Kadir Topbaş ve Murat Aydın’ı yan yana görmüşken bir iki tane soru sormak istediler ancak Belediyede zabıta olarak görev yapan kişiler’e sivil elbise giydirilerek askeri nizamda attırılan sloganlar sayesinde halk ağzını açıp tek soru sorma imkanı bulamadığı için haklı olarak tepkisini ortaya koyarak sözleşmeli zabıtalara burada hak sahibi olan biziz lütfen susun da bir kaç soru sorup cevabını alalım dediği için bir çok mahalleli zabıta tarafından tartaklandı.    

Bu Kentsel Dönüşüm Değil  

Burada temeli atıldığı söylenen yer Koç topluluğuna ait bir arazi.Koç topluluğu İBB.iştiraki olan Kiptaş ile anlaşarak kat karşılığı yerini kullandırıyor.Bunun neresi kentsel dönüşüm anlayamıyorum.Buna hangi mantıkla kentsel dönüşüm diyorlar bana izah etsinler.Sümer mahalle halkı haklarını korumam için beni belediye meclis üyesi seçti.Ancak Murat Aydın on yıldır belediye’yi yönettiği için ben yaptım oldu veya ben ne dersem o olur mantığından hareket ediyor.Bu duruma kendi partisine mensup meclis üyeleri bile zaman zaman isyan ediyor.Ben değil biz demesi gerekir.Gerçi burası yeri değil ama belirteyim Belediyelerin kanunun kurmak zorunda olduğu Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin dağılımına baksanız bile Murat Aydın’ın amacının ilçeye hizmet değil benim adamlarım olsun varsın hizmet olmasın anlayışından hareket ettiğini görmeniz mümkün. 

Ben Meclis Üyesiyim Sümer’deki Kentsel Dönüşümün Tam Anlamı İle Ne  Olduğunu Bilmiyorken Halk nasıl Bilecek ? 

Bazıları bire bir yer verilecek diyor,bazıları % 25 kesinti olacak diyor,Murat Aydın bazen biz belediye olarak Hazine arazisi olan Bozkurt Amatör sahasının yerini tek yapacağız gerisini özel sektör yapacak diyor.Anlayacağınız Belediye başkanı dahil bir çok kimse burada net ve kesin olarak nelerin  yapılacağını bilmiyor.

Biz CHP olarak diyoruz ki bire bir verin bu mahallede genel olarak işçi kökenli yurtaşlarımız ikamet ediyor.Zar zor otuz yıl çalışmış 70 metre karelik bir  ev alabilmiş bundan da % 25 kesinti yaparsanız garibanın eline 52 metrelik daire kalıyor burada nasıl yaşayacak ? 17.5 metre kare’nin bedeli de nereden bakarsanız bakın 50 bin TL nin altında olmaz ay da 600 TL emekli maşı alan Ayşe Teyzem bu parayı nasıl ödeyecek biz bunu diyoruz.Yoksa biz de eski ve çürük yerler yıkılsın insanın onuruna yakışan yapılar yapılsın istiyoruz.  

Kim Provakatör ? 

İlçe Belediye Başkanımız olan Murat Aydın daha Zeytinburnu ilçesine gelmeden önce buranın tozlu ve çamurlu yollarında ömür tüketen Babası yaşındaki komşularıma ve benim 30 yıldır tanıdığım insanlara sadece Kadir Topbaş ve Kiptaş müdürü İsmet Yıldırım’a şirin görünmek adına provakatör diyemez.Bu insanlara gidin sorun iddia ediyorum provakatör’ün ne olduğunu bile bilmezler.Bildikleri tek şey var mademki devletimiz bizim sağlığımızı düşünüyor,o halde kaç metre kare dairemiz varsa bize o kadar yer versin diyor.Sorarım size mahalleli hakkını savunurken bir belediye başkanı kalkıp bunlara provakatör derse sizce bu doğru bir yaklaşım mı ? Orada söz almak isteyen insanların tama mı Sümerli içlerinde dışarıdan gelen hiç kimse yok.

% 25 Kesinti İşi Tutmaz 

Belediye başkanı gerçekten kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa  emekli maaşları ile % 25 farkı hiçbir zaman ödeme imkanı olmayan emeklilere bu kesintiyi anlatamaz. Bakın Sümer mahallesinde oturan halkın büyük çoğunluğu zamanında yanı başındaki Sümer,Bozkurt ve diğer tekstil fabrikalarında çalışarak hayatı boyu ancak çocuklarını okutmuş ve bir tane de daire sahibi olmuştur.Şu an hayatını 600 liralık emekli maaşı ile idame ettiren bir emeklide daireni tam almak istiyorsan aradaki fark olan % 25 için bana para ödeyeceksin dersen bu proje uygulanmaz diyoruz.

Aydın Sinirli Ve Agresif’ti 

Murat Aydın daha önce sade ve net söylemlerle halka durumu anlatsaydı bugün açılışta kendisini oldukça sinirlendirecek tartışmalar olmayacaktı. Kiptaş büro kurdu ama oraya giden halk hiçbir bilgi alamadı.Orada duran memur arkadaşlar burası şantiye binasıdır demekle yetindiler. Evlere gidip halk ile konuştuğu doğrudur.Ama halk tamam başkan % 25 kesintiyi kabul  ediyoruz demedi ki.Murat Aydın kendi çalışan ve meclis üyelerine ben böyle istiyorum böyle olacak demeye alıştığı için zanetti ki halk da ‘hay hay başkan sen ne dersen o olsun’ diyecek sandı ama Sümer halkı koyun değil sonun kadar direnecektir. 

Murat Aydın Doğru Söylemiyor  

Murat Aydın hak sahibi yurtaşlarımızın haklarını aramak ve doğruyuı örğenmek adına soru sormak isteyen mahalle sakinlerini 71 milyon ülke nüfusu önünde 60 yaşındaki insalara Provakatör diyerek rencide etmeye hakkı yoktur diyorum.Bu hitap kendisini başkan yapan halka hkarşı yapılan en büyük yanlışilıktır diyorum ? Provakatör gibi ağır bir laftan hemen sonrada ilçe ve mahalle halkını aç gözlülükle suçayarak bir dairesi olanlar nerede ise bana iki daire ver diyerek de halkını rencide etti.Hiç bir komşum bir daire verip iki diare istemedi istemezde..

Murat Aydın dahil hiçbir kimse Sümer mahalle sakinleri eski bir daire verip iki tane daire istiyor diyemez.Çünkü komşularımdan böyle bir talep yok.Böyle bir talep olsa ilk önce ben karşı çıkarım.Başkan’ın dediği dairenizin değeri artacak düşüncesine de katılıyorum.Ancak dairelerin değeri artacak diye de % 25 kesinti yapmak da doğru değil.

Mademki yeni bir mahalle oluşturacağız varsın halkımızın dairesi artsın Aydın’ın bir daire verip iki  tane istiyorlar ithamı bence çok ağır, bunun için başta Sümer mahalle sakinleri olmak üzere ilçe halkından özür dilemesi gerekir. Çünkü Türkiye’nin gözü önünde Zeytinburnulular aç gözlü” dedi. Zabıtadan dayak yiyen ve ayağı yaralanan arkadaşımız da gerekli suç duyurusunda  bulundu.

 

NOT: Dün yayınlanan haber metnindeki bazı cümlelerde yanlış ifadeler kullanılmıştır. haber bütünlüğü değiştirilmeden yanlış aksettirilen cümleler çıkarılmıştır. Okuyucularımıza duyurulur.

Editör: TE Bilisim