Yurtdışında yüksek lisans ve doktora eğitimi almak için gerekli olan belgeler içerisinde ilk sırada GRE Türkiye belgesi yer almaktadır. GRE başta Amerika olmak üzere İngiltere, Kanada, Avustralya gibi anadili İngilizce olan ülkelerde yüksek lisans eğitimi almak isteyen kişilerden talep edilen bir yeterlilik belgesidir. Bununla beraber eğitim dili İngilizce olan üniversiteler tarafından da bu belge talep edilmektedir.

GRE Genel Sınav

GRE Türkiye sınavı, 2011 yılında yeniden düzenlenerek 2 farklı şekilde yapılmaya başlanmıştır. Bu sınavlardan ilki GRE Türkiye sınavıdır. Bu sınavdan EDEX tarafından verilen destekler ile yüksek skor sonuçları elde edebilmek mümkündür. Yaklaşık 4 saat süren bu sınava yüksek lisans, doktora yapmak isteyen öğrencilerin tamamı girmesi gerekmektedir. Sınavın aşamaları;

VerbalReasoning: EDEX sizlere sınav ile ilgili detaylar verecek olsa da bizler yeniden bu konu hakkında bilgiler vermeye çalışalım. Bu sınavda tamamen yazılı metinleri değerlendirme ve analiz yeteneğiniz ölçülür.

QuantitativeReasoning: Sayısal sınavın olduğu bölümdür. Burada öğrenciler geometri, aritmik ve cebir sorularını yanıtlamaktadır.

AnalyticalWriting: Bu sınavda tamamen sınava giren kişinin yazma becerileri ölçülmektedir.

Experimental: Bu bölüm kişiye herhangi bir puan getirmez. Bu bölümde karşınıza anketler çıkabilmektedir.

Research: EDEX, GRE Türkiye sınavının ilk bölümünün bu sınav ile bittiğini belirtmektedir. Bu bölüm de puanlamaya dahil olmayıp daha çok deneysel testlerden oluşmaktadır.

GRE SubjectTests

Lisansüstü eğitimlerini bir bilim dalında yapacak kişilerin ilgili alandaki yeterliliklerini ölçmek için bu sınav yapılmaktadır. Başta Biyokimya olmak üzere Biyoloji, Bilgisayar Bilimi, Kimya, Matematik, Fizik, İngiliz Edebiyatı, Psikoloji alanlarında yapılan özel sınavlarda minimum 150 soru sorulmaktadır. EDEX, bu sınavdan alınan skor ile beraber yurtdışı yüksek lisans başvuru işlemlerini yürütmektedir. Yeterli skor puanı alamayan kişiler, yazımızın en başında yer alan ülkelerde eğitim alamazlar.

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Edex Sitesini Ziyaret Edebilirsiniz: https://www.edex.com.tr/

Editör: TE Bilisim