Mardinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Bodur:
“YAŞANAN OLAYI ÜZÜNTÜ İLE KARŞILIYORUZ”
Merkezi İstanbul Bahçelievler’de bulunan Mardinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Bodur, önceki gün Mardin Mazıdağ İlçesi Bilge Köyü’nde yaşanan ve 44 kişinin ölümü ile sonuçlanan katliam ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.
ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ
Yaşanan olayda üzüntü duyduklarını dile getiren Bodur, “Yüreğimiz kan ağlıyor” dedi. Bodur, açıklamasının devamında, “Hoşgörü ve sevginin beşiği olarak dünyada nam yapan Mardin’imize bağlı Mazıdağı ilçemizin Bilge köyünde yaşanan acı olay başta Mardinliler olmak üzere Ulusumuzun yüreğini yaralamıştır” şeklinde konuştu.   
ÜZÜNTÜ VERİCİ BİR OLAY
Bodur, Türkiye’de şiddet ile hiçbir sorunun çözülemeyeceğini kaydederek, “Bu yaşanan olay tüm dünyaya kötü bir mesaj olarak kaydedilmiştir. Biz İstanbul’da yaşayan Mardinliler olarak, olayda yaşamını kaybeden aileleri ziyarete gideceğiz. Bu üzücü olaydan dolayı, bizlere başsağlığı dileyen başta Belediye Başkanları, Meclis Başkanları, Sivil Toplum Kurulu Önderlerine teşekkür ediyorum. Sebebi ve gerekçesi ne olursa olsun daha doğmamış bebekleri ve imamlık yapmaya gelen gencecik bir hoca dahil genç, yaşlı, kadın çocuk demeden o evde gördükleri her canlıyı öldürmek için kurşun yağdıran zihniyeti hem şahsım adına hem de Mardinliler dernek başkanı olarak nefretle kınıyorum” dedi.
İSTANBUL TIMES MARDİNLİLERİN DE SESİ OLACAK
Öte yandan, İstanbul’da bulunan Sivil Toplum Örgütlerinin haberlerini gazetemiz İstanbul Times ve Haber Portalımız www.istanbultimes.com.tr adresinden güncel olarak takip edilebilecektir. Dernek faaliyetlerini takip eden ekibimiz, artık İstanbul’da yaşayan tüm Mardinlilerin de sesi olacaktır.
Editör: TE Bilisim