İsparta’nınYalvacİlcesiSücüllü Beldesi Beşiklitepesi Yörük Toyu Tören alanında gerçekleşen Toya Dünyanın dört bir tarafından ve yurtiçinden çok sayıda sanatçı ve dernek temsilcileri katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Ali Gündüz

20-21 Temmuz 2019 da gerçekleşen Yusuf Ezel’in OnursalBaşkanlığını yaptığı Kardeşlik Kültür ve Dayanışma Yörük Türkmen Derneği’nin öncülüğünde yapılan ve iki gün süren etkinlin ilk günü Yalvaç şehir merkezinde yapılan gösteri yürüyüşüyle başladı. Derneğin Mehter Takımının çaldığı marşlar eşliğinde Atatürk anıtı önüne gelen topluluk halk tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı

Topluluğa konuşma yapan Yusuf Ezel “Zor günlerden geçiyoruz. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var” dedi. Derneğin temin ettiği otobüslerle tören alanına Yalvaçtan SücüllüBeşiklitepe’ye gelen topluluk burada geleneksel ata sporlarımızdan gösteriler sundu.

Atlı yarışlar, okçuluk, güreş, halat çekme ve çuval yarışı müsabakaları yapıldı. Kılıç Kalkan ekibi ve folklor ekipleri gösteriler gerçekleştirdi. Kırgızlı göstericiler tarafından at üstünde yapılan gösterilerde heyecan doruğa çıktı. Akşam Sücüllü Belediye binası önünde Muhtar Ahmet Tünelin de desteğiyle yapılan etkinlikte sahne alan sanatçılar seslendirdiği türkü ve oyun havalarıyla hatırlardan çıkmayacak bir gece yaşattılar. 20 Temmuz Pazar sabahı derneğin Mehter Takımı coşkulu marşları çalarken Sücüllü Beştepe’ye akın akın gelen, Yörük Türkmen dernekleri, sanatçılar törene renk kattılar.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlere yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında söz alan ve sahneye çıkan her kes sevgi, kardeşlik ve birlikteliğe vurgu yaptı. Sebile Eke’ninsunuculuğunu yaptığı etkinlik, Başkanlığını şair İsmail Aydoğmuş’un yaptığı İstanbul’dan gelen “Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu”ndan sanatçıların gün boyu yaptığı programla devam etti.

AşıkErzade Kapanın “Hoş geldiniz” aşıklaması ve Mustafa Tunel’in söylediği türküler alandakileri coşturmaya yetmişti. Yörük camiasının duayenlerindenNiyazİ Çapa’nın da onurlandırdığı çok saygıda Yörük Türkmen dernek temsilcilerde Düşler Dünyası ve Kırgızlı sanatçıları ilgiyle izleyenler arasındaydı.

Törene katılan ve plaketler ile ödüllendirilen Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu’ndan Şair-Ozan ve Sanatcılarınisimleri şöyleydi; Ali Gündüz, Aylin Dönmez, Azize Sultan, Cemal Ağcakaya, Cevdet Ergün, DuraniKocağa, Aşık Erzade Kapan, Ferda Önder, Fersan Çoksavcı, Figen Sezen, Ozan Garip Yadigar, Gülşen Aygün, Halide Göksoy, Hasan Ergün, HilmiyeKılıçarslan,Hüsna Gül Gündoğdu, İnci Demiray Yıldırım, İsmail Aydoğmuş, Kamil Gündüz, Muhammet Ali Civcik, Nafi Çağlar, Resul Civcik, Şafak Onar, Şengül Yıldırım, Yaşar Coşkun

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim