Kaza, saat 00.00’da Kartal Sahil Yolu Pendik istikametinde meydana geldi. Sahildeki yeşil alanda eşi Üzeyir Kaya ve iş arkadaşlarıyla birlikte voleybol oynayan Hüsniye Kaya yola kaçan topu almak için koşmaya başladı. Yola çıkan 1 çocuk annesi Kaya’ya topu almak istediği sırada, aşırı hızlı olduğu iddia edilen Osman Koçak (20) idaresindeki 34 YY 258 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın ardından kontrolden çıkan araç refüje çıkarak 4 takla attı. Talihsiz kadın olay yerinde hayatını kaybederken, araç içinde bulunan 4 kişiden 3’ü kaçtı.

Sürücü Koçak ise olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Eşi gözleri önünde ölen Üzeyir Kaya sinir krizi geçirdi. Hüsniye Kaya’nın cesedi olay yerine çağırılan cenaze aracı ile Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kartal Sahil Yolu’nda yaşamını yitiren Hüsniye Kaya, aynı yerde 6 yaşındaki kızı ile fotoğraf çektirerek bir sosyal paylaşım sitesi yayınlamış.

"ARAÇLAR BU YOLDA YARIŞ YAPIYOR"

Otomobilin hızlı olduğunu söyleyen görgü tanığı, "Ablanın topu yola kaçtı. Abla topu almaya çalışırken aşırı hızlı olan otomobil kadına çarptı. Otomobil içerisindeki 3 kişi kaçtı. Polis sürücüyü yakaladı. Ayrıca cumartesi ve pazar günleri araçlar bu yolda yarış yapıyor" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim