Bahçelievler Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kuyumcukent işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bayanlara meslek edindirme kursları Altın Bilezik projesi protokolü Bahçelievler Belediyesinde törenle imzalandı.

“Altın Bilezik” Projesi ile Bahçelievler’de yaşayan 120 işsiz bayanın kuyumculuk ve takı tasarımı alanında mesleki beceri kazanması ve istihdam edilmesi amaçlanıyor.

Kursiyerler katılımları süresince günlük 7 Euro harcırah ödeneceği ve öncelikle iş bulma konusunda yardımcı olunacağı bildirildi.

Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir’in de hazır bulunduğu töreninde Altın Bilezik Projesi Protokolüne Belediye adına Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İTÜ adına Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Mehmet Karaca, İstanbul Aydın Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çıkrıkçı, Kuyumcukent adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan Özgür imza koydu.

İTÜ, İstanbul Aydın Üniversitesi, Kuyumcukent, İŞKUR yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Bahçelievler’de, Avrupa Birliği Sosyal Fonları desteğinde ikinci kez iş birliği yapıyoruz. Bayanlara balık yemeği değil, balık tutmayı öğretiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim