Yaz aylarında sıcaklık ve nem artışı nedeniyle vücut ısısı artıyor ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamakta zorlanıyor. Özellikle tansiyon, kolesterol, kalp sorunu olan kişilerin ve çocukların yaz aylarında olabildiğince dikkatli beslenmeleri gerekiyor.

Domates Ve Salatalık

Domates hem düşük kalorili hem de çok faydalıdır. Yazın kahvaltıda, öğlen yemeklerinde, akşam yemeklerinde sofranızdan eksik etmeyin. Salatalığı ise kabuğu ile yemekte fayda var. Salatalık sindirim sisteminizi düzenler.

Karpuz

Karpuz yerken tek dikkat edilmesi gereken nokta, çok kalorili olduğundan porsiyonudur. Karpuzu yemeklerden 2- 3 saat sonra tüketmelisiniz.

Kuinoa

Protein içerikli bir besin olup, bulgura benzer. Demir ve çinko bakımından oldukça zengindir. Yazın salatalarınıza haşlanmış olarak koyabilirsiniz.

Yulaf Ezmesi

Özellikle kilo vermek isteyenlerin yazın vazgeçemediği bir besindir. Düşük kalorili olmasının yanında tok tutucudur. Yazın gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Enginar

Enginarın faydaları herkes tarafından bilinir. Enginar hücrelerin yenilenmesini sağlar. Yağ oranı düşük olup, A ve C vitamini yönünden zengindir.

Kabak

Lif açısından çok zengin bir sebze olup, her çeşidi yapılmaktadır. Düşük kalorili bir sebzedir.

Su, Soda Ve Limonata

Normalde sıvı tüketimi günde 1,5 litrenin üzerinde olmalıdır. Yazın ise bu ihtiyaç daha da artar. 3 litreye yakın olur. Yazın soda tüketilmesi de önemlidir. Ter ile vücuttan atılan minerallerin yerine konmasını sağlar.

Yoğurt, Ayran Ve Cacık

Yoğurt bağırsakları düzenler. Ayrıca bol kalsiyum içerdiğinden son derece önemli ve gereklidir. Yaz aylarında yoğurt, ayran ve cacık bolca tüketilmelidir.

Editör: TE Bilisim