Avrupa ve Türkiye'nin en önde gelen gayrimenkul yatırım, yönetim ve geliştirme şirketi olan Multi, Türkiye'de 14 alışveriş merkezinin operasyonunu yürütüyor. Multi bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış bu alışveriş merkezleri, yarıyıl tatilini en verimli şekilde değerlendirmek isteyen ebeveynlere pek çok alternatif etkinlik sunuyor.
 
Oyun dünyası ikinci kez Forum İstanbul'da bir araya geliyor

23 – 27 Ocak tarihleri arasında Forum İstanbul'da gerçekleştirilecek Gaming Forum 2 etkinliği, oyun dünyasını ikinci kez aynı çatı altında buluşturacak. 5.000 TL ödüllü Cosplay yarışması, yalnızca en cesurların geçebileceği benzersiz sanal gerçeklik deneyim alanları ve turnuvalar sunan, oyun dünyasının ünlü isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Gaming Forum, dijital ve interaktif oyunlara gönül verenleri bekliyor!
 
Marmara Forum'da teknoloji sanal, eğlence gerçek

Marmara Forum Çocuk Kulübü tarafından 19 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Bas-tech-ball Turnuvası”, oyun dünyasında devrim yaratan Sanal Gerçeklik (Virtual Reality) teknolojisi ile basketbolu bir araya getiriyor. Etkinlik kapsamında 12 yaş altı çocuklar “Kinect”, 12 yaş üzeri çocuklar ve gençlerse “VR” teknolojisi ile çalışan makinelerde basketbol oynama keyfini yaşayacaklar. Sanal teknolojilerin verdiği gerçeklik duygusuyla gerçek bir basketbol turnuvası deneyimini aratmayacak etkinliğe dair eğlenceli anlar, etkinlik alanında “green box” teknolojisi ile kurulacak olan fotoğraf alanında ölümsüzleştirilebilecek.

Büyüyünce ne olmak istediğine karar vermek isteyen Ankaralı çocuklar, Gordion'da buluşuyor

Ankara'da bulunan Gordion AVM, kararsız minikleri her gün yepyeni bir kariyerle tanışma imkanı bulacakları Meslek Atölyeleri etkinliğine davet ediyor. 18-27 Ocak tarihleri arasında her gün, saat 12.00 – 19.00 arasında 4-12 yaş çocukların ücretsiz katılımına açık olarak gerçekleştirilen ve günde dört seanstan oluşan Meslek Atölyeleri etkinliği, katılımcı miniklere modadan bilime, tıptan mimariye çeşitli alanlarda çok eğlenceli deneyimler sunuyor. Meslekler hakkında detaylı bilgilerin keyifli bir dille aktarıldığı atölyeler Moda, Mühendislik, Bahçıvanlık, Şeflik, Bilim İnsanları, Doktorluk, Mimarlık, Kaptanlık, İtfaiyecilik başlıklarıyla gerçekleştiriliyor. Ayrıca yarıyıl tatili boyunca hafta sonları saat 12.30 – 13.30 arasında Gordi Kids Club alanında tiyatro ve sahne gösterileri çocukları bekliyor.
 
Forum Ankara'da çocuklara özel “Karlar Diyarı” kuruluyor, minik aşçılar tezgah başına geçiyor

Forum Ankara'da 20–24 Ocak tarihleri arasında her gün saat 14.00'ten 18.00'e dek çocukların ücretsiz katılımına açık gerçekleştirilen Karlar Diyarı etkinliği, minikleri kostümler, oyunlar ve danslar eşliğinde büyülü bir yolculuğa çıkartıyor. Kurulan özel etkinlik alanında boyama, süsleme ve el işi çalışmalarının yanı sıra mini yarışmalar ve sahne gösterileriyle dolu dolu bir program, keyifli ve verimli zaman geçirmek isteyen çocukları bekliyor. 25 – 29 Ocak arasında ise çocuklar leziz bir etkinlikte hep beraber çalışmanın ve üretmenin keyfini çıkartacak. Saat 14.00 – 18.00 arasında Mutfak Atölyesi etkinlik alanını ziyaret eden çocuklar önlüklerini takıp mutfağa girecek, mini mutfak aletleriyle hamur açacak, paylaşarak ve yardımlaşarak keyifle zaman geçirecek.
 
Forum Bornova, tiyatro, bilim, sihir ve eğlenceyi aynı anda sunuyor

Forum Bornova tarafından çocuklar için özel olarak tasarlanmış ve yıl boyunca pek çok atölye çalışmasına ev sahipliği yapan ForumBüs, yarıyılda da bir dizi atölye çalışması sunuyor. Anahtarlık boyamadan kupa tasarımına, robotik kodlamadan portakal ağacı yapımına çeşitli temalarda gerçekleştirilen çalışmalara katılmak için kayıt yaptırmak yeterli.
Özel temaları ve eğitici içerikleriyle dikkat çeken Forum Bornova Çocuk Tiyatrosu, 19 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında her gün, 14.30 ve 16.30 saatlerinde Alice Harikalar Diyarında, Güzel Hayaller Durağı, Ölmez Ağaç Efsanesi, İki Kafadar gibi oyunların yanı sıra Uç Uç Havalan Bilim Show, Bay Balon Komedi Show ve Zarfsız Kuşlar Pantomim ve Bedensel Kukla gösterileri ile Vefvef Çocuk Komedi ve Sihir Gösterisi gibi çeşitli gösterilere sahne oluyor.
 
Küçük Çiftçiler Forum Kayseri'de iş başında

19 Ocak - 3 Şubat tarihlerinde 12.00 - 19.00 saatleri arasında Forum Kayseri'yi ziyaret eden çocuklar, Ali Baba'yla birlikte köy yaşantısını tanıyarak doğal hayatı deneyimliyor.
Şehir yaşamı nedeniyle doğal hayattan kopuk yaşayan çocuklara köy yaşantısını tanıtmayı hedefleyen etkinlikte, çocuklar alanda inekten süt sağıp kuyudan su çekiyor, tarlaya tohum ekip folluktan yumurta topluyor, ata binerek doğal hayatı Ali Baba'nın Masal Çiftliği'nde yaşıyor.

Forum Trabzon, çocuklara dünyayı farklı hayvanların gözünden görebilecekleri ilginç bir deneyim sunuyor  

19 – 27 Ocak tarihleri arasında Forum Trabzon'da gerçekleştirilen “Hayvanların Gözünden Dünya” sergisini gezenler farklı hayvanların gözünden dünyanın nasıl göründüğünü anlama şansı yakalıyor. Görme biçimleri, insan ve hayvanlar arasındaki görme farklılıkları gibi konuları ele alan bu özel sergide, küçük büyük tüm ziyaretçiler kedi, köpek, kelebek, kuş at ve balığın dünyayı nasıl gördüğünü deneyimleme imkanı buluyor. Sergide gözyaşından farklı canlıların göz yapılarına, göz kusurları ve hastalıklarından göze dair teknolojik buluşlara dek geniş bir yelpazede pek çok ilginç bilgi de sunuluyor. Ayrıca etkinlik kapsamında hafta sonları çocuklara özel atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor.
 
Dünyanın en çok ilgi gören animasyon çizgi filmlerinden ‘Buz Devri' eğlence ve macera dolu etkinlikleriyle Forum Mersin'de tekrar canlanıyor

19 - 27 Ocak tarihleri arasında, Buz Devri'nin kahramanları Sid ve Scrat'ın da katılacağı etkinlik, 4-12 yaş çocukların ücretsiz katılımına açık düzenleniyor. İçinde zorlu parkurlar bulunan macera dolu bir labirent, maske boyama, oyun hamuru, PlayStation oyunları, “eşini bul” oyunu, tattoo deneyimi ve greenbox fotoğraf alanları ile çocukların keyifle vakit geçirebileceği bir etkinlik çocukları bekliyor. Festival tadındaki etkinliklerde çocuklar birbirinden renkli atölyelere katılabiliyor, çizgi film kahramanları Sid ve Scrat'ı canlı izleme keyfi yaşıyor.
 
Forum Aydın çocukları sanatla, ebeveynleri bilgiyle buluşturuyor

24-27 Ocak tarihleri arasında Forum Aydın'ı ziyaret edecek çocuklar ve yetişkinler, Tales Matematik Müzesi'nin etkinlikleri kapsamında optik illüzyonları ve akıl oyunlarını deneme fırsatı bulacak. Forum Aydın, 30 – 31 Ocak ve 1 Şubat'ta gerçekleştireceği “Sanat Günleri” etkinliği kapsamında Aydın ve çevre illerden gelen 10 sanatçıyı ağırlayacak. Sanatçılar çeşitli eserlerini Forum Aydın'da hazırlayacak, resim sanatına yönelik bilgileri çocuklarla paylaşacak. Ayrıca çocuklar düzenlenecek atölye çalışmaları kapsamında seramik sanatını deneyimleme imkanı bulacak. Ressam Burak Erim küratörlüğünde Forum Aydın'da gerçekleştirilecek olan çalıştayın ardından, hazırlanan eserler 2 – 8 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek sergiyle alışveriş merkezi ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Yarıyıl tatilinde ebeveynleri de unutmayan Forum Aydın, Uzman Aile Danışmanı ve Uluslararası Oyun Terapisti Arzu Çakır'ın katılımıyla Aslı Çevirgen'in moderatörlüğünde 3 Şubat Pazar günü saat 15.00'te bir söyleşi etkinliği düzenliyor. Söyleşide ebeveyn - çocuk ilişkilerinde “Sınır Koyma” konusu masaya yatırılacak ve interaktif bir ortamda anne babaların konuya ilişkin soruları yanıtlanacak.
  
Denizlililerin buluşma noktası Forum Çamlık, minikleri Eğlence Şatosu'nda ağırlıyor 

Forum Çamlık, her hafta sonu ücretsiz gerçekleştirdiği etkinliklere yarıyıl tatilinde de devam ediyor. 26-27 Ocak'ta saat 15.00 – 17.00 arasında düzenlenecek atölye çalışmaları, miniklerin el becerilerine yönelik özel aktiviteler sunarken, Masallarla Hareket, Ganimeti Kap ve Tilki ile Sincap gibi keyifli oyunlar da çocukların beğenisine sunuluyor.

Forum Erzurum, çocukları Lego Festivali'nde buluşturuyor

19 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında her gün saat 12.00'den 19.00'a dek gerçekleştirilecek Lego Festivali, çocuklar için artık bir klasik haline gelen Lego dünyasının kapılarını aralıyor. Katılımcı çocukların kendi tasarımlarını hazırlayabilmeleri için atölye alanları, Lego karakteriyle fotoğraf çektirebilecekleri özel köşeler ve dev Lego heykelleriyle buluşturan etkinlik, yaratıcılığı geliştiren özel oyun içerikleriyle de dikkat çekiyor.
 
Forum Kapadokya'dan çocuklara özel Bilim Atölyesi 

Forum Kapadokya'da yarıyıl tatili eğlencesi 19-20 Ocak tarihlerinde Niloya gösterisi ile başladı. 26 – 27 Ocak hafta sonunda çocuklara özel Bilim Atölyesi düzenleyen Forum Kapadokya, öğretici içerikleri eğlenceli bir dille sunuyor. 14.00 – 18.00 saatleri arasında Forum Kapadokya'yı ziyaret eden minikler keyifli deneyler eşliğinde kaliteli zaman geçirme imkanı bulacak. Forum Kapadokya'nın tatil programı Kızılderili Köyü etkinliğiyle 31 Ocak, 1 ve 2 Şubat tarihlerinde devam edecek.
 
Forum Magnesia'da gerçekleştirilen atölyeler eğlence ve eğitimi bir arada sunuyor

Manisa'nın çekim merkezi Forum Magnesia, 21 - 31 Ocak tarihleri arasında minik misafirleri için yaratıcı dramadan kodlamaya, ritimden baleye pek çok alanda ücretsiz gerçekleştirilen etkinlikler hazırladı. Her gün saat 13.00'te başlayan atölye çalışmaları, el işi, robotik, ritim gibi dallarda 4-8 yaş arası çocuklara özel içerikler sunuyor. Ahşap Atölyesi'nde el becerilerini geliştiren, Orff&Ritim Atölyesi'nde müzik kulağını test eden, Akıl Oyunları'yla kıvrak zekalarını konuşturan çocuklar ayrıca robotik kodlama, dans ve bale, yaratıcı drama gibi atölyelere de katılabiliyor.

Editör: TE Bilisim