Ergenekon Terör Örgütü operasyonunun Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi ve İstek Vakfı'na ulaşması ilginç gelişmelere yol açtı.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Ergenekon soruşturması kapsamında Yeditepe Üniversitesi ve İSTEK Vakfı'nın aranması üzerine, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğinden ayrıldı. Aydın Doğan, Yeditepe Üniversitesi'nin kuruluşundan beri üniversitenin mütevelli heyeti üyesi olarak yer alıyordu.

Aydın Doğan, Yeditepe'den böyle kaçtı

MÜTEVELLİ HEYETİNDE KİMLER VARDI?

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi'nin internet sitesinde, (http://www.7tepedis.com/mutevelliheyeti.aspx)

Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nin başkanlığını Bedrettin Dalan'ın yaptığı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Koç Holding Yönetim Kurulu eski Üyesi İnan Kıraç, 500. Yıl Vakfı Başkanı Jak Kamhi, eski Başbakan Bülent Ulusu, Danıştay 3. Daire eski Başkan Yardımcısı N. Ülker Turgut, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu eski Üyesi Zuhal Çokar, T.C. Merkez Bankası eski Başkanı Yavuz Canevi ve Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil'in de mütevelli heyet üyesi olduğu bilgisine yer veriliyor.

Sitede, Mütevelli Heyeti Başkanı ve üyelerinin birlikte çekilen fotoğrafı da bulunuyor. Aydın Doğan, gülümseyerek poz vermiş.

AYDIN DOĞAN'IN YERİNE, NAMIK KEMAL İZLER GETİRİLDİ

Ergenekon Terör Örgütü kapsamında, 7 Ocak 2009 tarihinde, Bedrettin Dalan'ın sahibi ve Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeditepe Üniversitesi ve Başkanı olduğu İstek Vakfı'nda arama yapılmasının ardından, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliğinden ayrıldı. Aydın Doğan'ın üyelikten ayrılmasının ardından, yerine Eczacıbaşı Holding İnşaat Grup Başkanı Namık Kemal İzler getirildi.

Yeditepe Üniversitesi'nin internet sitesinde (http://www.yeditepe.edu.tr/YEDITEPE/Yeditepe%20UniverSiteSi/Yeditepe%20univerSiteSi/Mutevelli%20Heyeti.aspx?cacheid=/Yeditepe%20UniverSiteSi/Yeditepe%20univerSiteSi/Mutevelli%20Heyeti)

Aydın Doğan'ın üyelikten ayrıldığı açıkça görülüyor. (VAKİT)


Editör: TE Bilisim