Böyle bir dükkân açma fikri nasıl ortaya çıktı?

Lise yıllarından beri çalışan biriyim Üniversite yıllarında biriktirdiğim parayla bir işletme açma kararı aldım. Önce gıda üzerine bir dükkan işletiyordum. Orada insanlar bana global ürünlerden bahsediyorlardı dükkanımda bunları satamazdım biraz milliyetçi duygularla yetişmiştik ne satacaksın dediler o arada da benim bağlama hocam vardı ‘benim için bir Niğde gazozu koy bari’ dedi. Yerli bir ürün olduğu için koymayı tercih ettim.

Niğde gazozunu araştırmaya başladım, araştırırken internette çok sayıda nostaljik gazozlar gördüm o zamanlar Pendik’te olan dükkanıma 10 çeşit gazoz derken orası 48 çeşide kadar çıkarmıştım.

Üniversitem burada olduğu için sürekli Pendik Fatih arası gidip geliyordum. Burada ki esnaf abilerimizden birisi şuan ki bulunduğumuz dükkanı devredeceklerdi. Bana dediler sen burayı almak ister misin diye ben de şakasına acaba gazozcu mu açsak dedim. Benim fikrime destek gelince güzel olacağını düşündüm.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

 İki ortak olarak işletiyorsunuz değil mi?

Üniversiteye de devam ettiğim için maddi olarak fazla imkanım yoktu. Bir ortak arayışına girdim şuan ki ortağım Anıl Karacaer onunla beraber burayı işletiyoruz.

Dükkanınızda kaç çeşit gazoz var?

İlk dükkanı açtığımızda 50 çeşit ile başladık şuan 120 çeşit gazozumuz, 20 çeşit şerbetimiz bulunmakta şerbetlerimiz el yapımıdır.

Ürünlerinize ilgi nasıl?

Gazozlarımız %100 şeker pancarından üretiliyor. Hiçbir katkı maddesi içermeyen organik el yapımı şerbetlerde satıyoruz. İnsanlar dükkana girdiklerinde kendi memleketinin gazozunu görünce tatlarını merak ediyor. Beklediğimizden büyük bir ilgi ile karşılaştık gayet olumlu tepkiler alıyoruz.

Hangi saatler arasında hizmet veriyorsunuz?

Öğlen 12’den akşam 12’ye kadar açığız.

Gazoz fiyatlarınız nedir?

 Gazoz fiyatlarımız 3 TL  el yapımı şerbetlerimiz ise 5 TL.

Birkaç gazoz çeşidini söyler misiniz ?

Portakallı,kahveli,zencefilli,hurmalı,çilekli,Mangolu,elmalı,armutlu gibi her damak zevkine özel gazozumuz mevcut.

Son olarak neler söylemek isterseniz?

70’li yıllarda binden fazla gazoz üreticisi varmış şuan ise global ürünlerin piyasaya girmesi ile bu firmalar kapatmak zorunda kaldı. Günümüzde filmlerin etkisiyle insanların bir nostaljiye dönme isteği gazozu tekrar ön plana çıkmaya başladı. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda her markette birden fazla yerli gazoz olacak.

Kendi gazozumuzu üretme aşamasındayız etiket çalışmaları yapıyoruz. Memleket sevdasıyla çıktık bu yola diyerek ismini ‘Sevda Gazozu’  koyduk en yakın zamanda gazoz sever ile buluşturacağız.

İsanbul Times Haber Merkezi ( İTHM)

Editör: TE Bilisim