Kadın Girişimcilere Rol Model

Ümit Boyner, Turcas Petrolcülük Anonim Şirketinde Finans Müdürü, Türk Petrol Holding Hazine Biriminde Yatırım Direktörü olarak çalışma hayatına devam etti. Finansman Direktörü olarak 1996 yılında Boyner Holding A.Ş.’de göreve başlayan Ümit Boyner, 2006 yılından bu yana Boyner Grup bünyesindeki Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam ediyor.

TUSİAD'a Kadın Başkan

TÜSİAD’da ( Türkiye Sanayi ve İşadamları Derneği ) 2005 yılında Dış Tanıtım Komisyonu’nda sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, 2007 yılında da Başkan Yardımcısı oldu. Ümit Boyner Wikipedia’da da belirtildiği gibi 2010-2013 yılları arasında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

2013 yılında, sivil toplumun gelişmesine yaptığı katkılarıyla beraber Türkiye - Fransa ve Türkiye - Avrupa Birliği arasındaki ilişkilere ve kadın hakları sorunlarına katkılarından dolayı Ümit Boyner Legion d’Honneur (Fransa'da aldığı ödül) “Chevalier” Fransız devlet nişanına layık görüldü.

Türk ekonomisinin büyümesi, Avrupa ile olan ticari ilişkilerin gelişmesine ve Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde katkılarından dolayı Avrupa kültürünün yaygınlaşması ve gelişmesinin bir sembolü olan Premio Capo Circeo ödülünü aldı. Roma’da gerçekleştirilen törende ödülünü alan Ümit Boyner bu ödüle layık görülen ilk Türk oldu.

Sosyal Projelerde Farkındalık

KAGİDER’in ( Kadın Girişimciler Derneği) kurucu üyeliği ve 4 yıl boyunca başkan yardımcılığı ile kadın fonu yöneticiliği görevini üstlendi. Ülke gündemindeki kadın sorunlarına duyarlı olan Ümit Boyner, kadın sivil toplum örgütlerine destekleri ile biliniyor.

MediaCat ve Advertising Age dergileri tarafından her yıl organize edilen 'Fark Yaratan Kadınlar' etkinliği kapsamında, 2015 yılında 'Women To Watch 2015 Yaşam Boyu Onur Ödülü' aldı.

Ümit Boyner, topluma fayda sağlayacak projeleri tespit ederek bu projelere destek olmak isteyenlerin de katılabildiği kitlesel fonlama platformu (crowdfunding) bulusum.biz girişimine öncülük etti.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi İnsan Hakları Çalışma Grubunca ‘insan hakları, kadının insan hakları, çocuk hakları, eğitim hakkı, sosyal yatırım’ alanlarında iyi uygulama örneği kabul edilen Nar Taneleri Projesi'ne öncülük etti. 2009 yılında başlayan Nar Taneleri projesi birçok kesimden destek ve beğeni aldı.

Özel Sektör Gönüllüleri Derneğinde iki yıl dernek başkanlığı yapan Ümit Boyner, TINA ( Sualtı Arkeoloji Vakfı), TEGV ve Tohum Otizm Vakfında Mütevelli Heyeti Üyesi görevlerini yürütüyor. Boyner ayrıca 2008 yılından bu yana Carnegie Endowment for International Peace, Ortadoğu Bölümü - Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim