Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen program, Gültepe Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa eşi Fatma Kılıç ile katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, tüm kadınların 8 Mart Dünya Günü’nü tebrik etti. Kadınların toplumda büyük sorumluluklar üstlendiğini belirten Başkan Kılıç, toplumun gelişip ilerlemesinde kadının tarihsel rolüne değindi.

İstiklal mücadelesi yıllarında kadınların hep en ön safta yer aldığını ifade eden Başkan Kılıç, “Bu vatan kadınıyla erkeğiyle milli bir mücadelenin verilmesi sonucu kuruldu. Sadece cephede değil; tarlada, fabrikada, evde, okulda kadınlar bu ülkenin birikimlerinde en büyük emeğe sahipler. Son olarak 15 Temmuz'da ellerinde bayraklarla köprülere, meydanlara, havalimanlarına koşan hanım kardeşlerimin cesaretini dünyanın tüm milletleri gördü.'' dedi.

''Kız çocukları mutlaka okumalı''

Programda kız çocuklarının eğitimine de değinen Başkan Kılıç, bir ülkenin geleceğini güvence altına almak için kız çocuklarının mutlaka okuması gerektiğini aktardı. Başkan Kılıç; '' Kız çocuklarımız yarın büyüyüp anne olduklarında, eş olduklarında kendisinden sonra gelecek nesilleri yetiştirecekler. Meslek sahibi olduklarında ülkenin ekonomisine, sosyal yaşamına yön verecekler.        Kendisini bilgi ve beceri noktasında geliştirmiş bir kadın, çocuklarını da aynı yönde eğitecektir. Dolayısıyla ülkenin geleceği kadınlar elinde diyebiliriz'' ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim