Ufuk Okulları öğrencileri doğulu kardeşleriyle bayramlaşmak için minicik yüreklerine sığdırmış oldukları sevgiyi Van'a taşıdı. Kimse Yok Mu Derneği ve Van Serhat Okulları işbirliğiyle, düzenlenen bayram programında Ufuk öğrencileri, veli ve öğretmenleriyle birlikte Vanlı kardeşleri ve aileleriyle bayramlaştı. Bayramın 3. günü gerçekleşen programın en hissiyatlı yanı ise  çocukların 'En sevdiği oyuncağını' kardeşlerine armağan etmesi oldu. Öğrenciler, İstanbul'dan getirdikleri armağanların yanı sıra 6 bin adet kesilen kurbanlık hayvanlardan oluşan 60 ton etin dağıtımını da kendi elleriyle yaptı.

İhtiyaç sahibi aileleri de unutmayan minik yürekler, kardeşlerinin ve ailelerinin yüzünü güldürdü. Öğrenciler en sevdikleri oyuncaklarını tevazu ile Vanlı kardeşlerine hediye etti. Öğrencilerden Sema K. "İyi ki bayramda buradayız. Seneye başka bir ilimize gidip doğu-batı ayrımı olmadan birbirimizi sevdiğimizi  göstermek istiyorum."dedi. Veliler ise "Doğudaki ihtiyacı bizzat görmek üzerimize ne kadar sorumluluk düştüğünü gösterdi", diyerek seneye de Doğuya gelmek istediklerini söyledi.

Okul velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği bayram programında 190 kişilik veliler ve öğrenciler sabahın erken saatlerinde Van'a hareket etti. Çiçeklerle karşılanan ekip, Vanlı ailelerin misafirperverliğiyle kahvaltı sofralarına oturdu. 100'ü aşkın öğrenci ve veli, Vanlı kardeşlerinin evlerini ziyaret ederek sofralarına ortak oldu. Birlikte yapılan köy kahvaltısında minicik yürekler, 'Doğu- Batı Kardeşliği'nin göstergesi olarak büyüklere adeta  hayat dersi verdi.

Ufuk Okulları Genel Müdürü Ömer Özdemir, " Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm ziyaretlerimizde Ufuk Koleji öğrencileri aracılığıyla, Türkiye'nin doğusu ve batısı arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi hedefledik. Bazı illerimizde kardeş okullarımız oldu, bazılarında eğitim masraflarını üstlendiğimiz öğrencilerimiz oldu. Kardeşlerimizin tek tek kapılarını çalarak, onlarla bayramlaştık. Öğrencilerimizin elleriyle kurbanlarımızı, armağanlarımızı kardeşlerimize takdim ettik. Bundan sonraki bayramlarda da Doğu'nun bir başka şehrindeki kardeşlerimizle buluşmaya devam ederek Doğu- Batı kardeşliği adına örnek bir fotoğraf sunacağız." diye konuştu.

Günün sonunda düzenlenen teşekkür programında misafirler duygularını paylaştı. İlk kez gelen veliler çok etkilendiklerini belirterek gelecek yıl yapılacak programlara da katılacağını söylediler. İstanbul’dan gelen misafirlere teşekkür eden Van milletvekilleri birer teşekkür plaketi takdim etti.  

Editör: TE Bilisim