Ufuk Okulları’nın düzenlediği seramik sergisi Taksim Metrosu Sergi Salonunda sergilenmeye devam ediyor. 9-12 Aralık tarihleri arasında gezilebilecek olan sergiyi 2 günde 1.000 kişi ziyaret etti. Açılışı İstanbul protokolünün ileri gelenlerince yapılan serginin ziyaretçileri de siyaset, sanat camiasının ve akademisyenlerin ünlü simaları oldu. 9 Aralık Perşembe günü 15.30 da açılışı yapılan sergi 12 Aralık Pazar akşamına kadar 10.00-18.00 saatleri arasında gezildi.

Özel İstinye Ufuk İlköğretim Okulunda bulunan seramik atölyesinde, ilgi duyan öğrenciler kulüp faaliyeti olarak seramik sanatını öğreniyorlar. Bu ilgi ve merak zamanla ailelere özelliklede anne velilere uzanıyor. Anneler tam 4 yıldır düzenli olarak bu atölyede seramik sanatıyla ilgileniyorlar. 8 annenin 4 yılda yaptıkları el emeği göz nuru 50 eser Taksim Metrosu Sergi Salonunda 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. Eğitmenleri Hacer Yüksel ise, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

 “Öğrencilerimizin annelerinin çocuklarını örnek alarak kurdukları Seramik Kulübü’nde toplam 250 öğrenci seramik eğitimi alıyor. Annelerimiz ise haftanın bir günü, çocuklarından bağımsız olarak seramik atölyemizde çalışmalarını sürdürüyor. Bugün burada sergilenen eserler annelerimizin çocuklarından aldıkları ilham kaynağıyla hayat buldu. 4 yıl önce ‘Çocuğum yapıyor, ben niye yapmayayım? diye soran anneler, bugün düzenledikleri ‘Mevlana ve Aşk’ temalı “Toprağın Sakladığı” sergisi ile sizlerle buluşacak. Sergilenecek olan bu eserler annelerimizin el emeği göz nuru olmasının dışında ilham kaynağı da çocuklar aynı zamanda. Çocuklarından feyiz alarak çıktıkları bu sanat yolculuğunda onların yanında olmak gurur verici… Annelerimizi çabalarından dolayı saygıyla alkışlıyorum.”

İstanbul Protokolü Sergiyi Gezdi

İlk gün yapılan açılışta İstanbul protokolünden Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Metin İşeri, Sarıyer Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan, Ufuk Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Güldaş ve Ufuk Okulları Genel Müdürü Ömer Özdemir hazır bulundu. Açılışın ardından sergiyi gezen protokol üyeleri çok beğendikleri eserlerin başında bulunan anneleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 Protokol Eşleri de Sergiyi Gezenler Arasındaydı

Sergiyi ilgiyle gezenler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın eşi Özdeyiş Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürünün eşi Nurten Çapkın’da bulunuyor. Özdeyiş hanım sergiyi çok beğendiğini belirterek, anneleri vakitlerini böyle bir sanatla değerlendirdikleri için tebrik etti ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Özleyiş Topbaş, Ufuk Okulları’nın veli annelerinin 5 yıldır sürdürdükleri seramik çalışmalarının ürünleri olan eserlerin karşısında hayranlık duyduğunu ifade ederek, annelere bundan sonra düzenleyecekleri etkinliklerde Topbaş ailesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 Bu kapsamda eşiyle birlikte yapacakları eserlerden oluşan bir sergi düzenlemeyi çok istediğini de belirten Topbaş, “Hayata kalıcı eserler bırakmayı görev edinmiş bir aile olarak, eşimin bu yeteneğini sergiye dönüştürmeyi çok arzu ediyorum. Kadir bey işlerini hafifletip evden sabah ezanıyla çıkıp akşam ezanıyla geri dönebilirse bizde planladığımız serginin detaylarını konuşabiliriz” diye konuştu. Nurten Çapkın ise anneleri tek tek tebrik ederek çalışmaları çok beğendiğini belirtti.

 Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Bülent Serttaş’da Sergiyi Gezdi

Ünlü Osmanlı tarihçisi ve Topkapı Sarayı Müzesi Başkanlığını yapan Prof. Dr. İlber Ortaylı ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yeşil de sergiyi gezenler arasındaydı. Sergiyi ilgiyle gezen Prof. Dr. İlber Ortaylı annelerin ürettiği eserler karşısında duyduğu hayranlığı onları teker teker kutlayarak dile getirdi. Şeref defterini de imzalayan Prof. Dr. Ortaylı annelerle hatıra fotoğrafı çektirerek sergiden ayrıldı.

 Sergiyi ziyaret edenler arasında ünlü sanatçı Bülent Serttaş’da bulunuyor. Eşiyle birlikte sergiyi gezen Serttaş sanata katkılarından dolayı anneleri tebrik ederek sergi hakkında eğitmen Hacer Yüksel’den bilgi aldı.

 Haber: Nurettin Koç – Sarıyer İlçe Temsilcisi

Editör: TE Bilisim