Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği büyük devlet adamı, Anavatan Partisi’nin Genel Başkanı, Başbakan ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, iktidara geldiği ilk günden itibaren yaptığı reform çalışmalarıyla Türkiye’nin kaderini değiştirmiş, devlet ve siyaset adamı olarak daima büyük düşünmüştür.

Birilerinin kendilerine kimlik aradığı, geçmiş aradığı bir dönemde Demokrat Parti, kendi büyüklüğüne ve geçmişine yakışan Turgut Özal gibi bir büyük liderin politikalarını ve reformist düşüncelerini yaşatmaktan büyük gurur duymaktadır.

Bugün işine geldi mi 'Adnan Menderes’, işine geldi mi ‘Turgut Özal' diyenlerin, işlerine geldiği zaman da bu liderleri yok sayarak, ‘bizden önce bu ülkede hiçbir şey yapılmadı’ diyenlerin bu ülkenin büyüklüğünü, kudretini anlayabilme imkanı yoktur. O’nun fikirleri ve ülkeye hizmet anlayışı Demokrat Parti bünyesinde sonsuz kadar yaşayacaktır.

Demokrat Parti siyasetinin en önemli isimlerinden biri olan rahmetli Cumhurbaşkanımızı vefatının 20. yılında bir kez daha özlemle, rahmetle ve minnetle anıyoruz. Eşi Sayın Semra Özal başta olmak üzere ailesi ile yakınlarına bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum.” 
Editör: TE Bilisim