Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’den Van depreminde evi yıkılanlara müjdeli haber; Van ve çevre illerde yapımı tamamlanan ancak hak sahiplerine henüz teslim edilmeyen konutlar depremzelere tahsis edilecek.


TOKİ Başkanı Haluk Karabel, yazarımız Müslüm Aktürk’e yaptığı açıklamada, kış mevsiminin bastırmasıyla şartları daha da zorlaşan vatandaşları rahatlatmak amacıyla yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Depreminin yol açtığı acil barınma sorununun çözülmesi için ihale sürecini hızlı bir şekilde tamamlandığını ve bir ay gibi kısa sürede kalıcı afet konutların temelinin atıldığını vurgulayan Karabel, bununla birlikte çevre illerde tamamlanan, iskana hazır durumdaki konutları geçici olarak Van depreminde evleri yıkılan ve çadırda kalan vatandaşlara tahsis edileceğini anlattı. Karabel, Van ve Erciş’teki kalıcı konutlar bitene kadar vatandaşların TOKİ konutlarında oturmaya devam edeceklerini bildirdi.


Van depreminde iyi bir sınav veren TOKİ, Van’da 23 Ekim’de meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin hemen ardından ihale sürecini tamamlayarak yüklenici firmalara 21 Kasım’da yer teslimini gerçekleştirdi. Yüklenici firma da Van Bostaniçi’ne yapılacak 288 afet konutu için 9 günde tüm hazırlıklarını tamamlayarak inşa sürecine girdi. TOKİ bu şantiyede, 288 adet kalıcı konutun yanı sıra 32 derslikli ilköğretim okulu cami ve ticaret merkezi de inşa edecek.

 

800 KONUTUN DA TEMELİ ATILDI

TOKİ, Kevenli-Bostaniçi afet bölgesi 2. Etap projesi için de hızlı bir şekilde inşa sürecine girdi. Bu proje için de yüklenici firmaya 21 Kasım’da yer teslimi yapıldı. 50 bloğun yer alacağı bu inşaat alanında 5 bloğun temel kazısı tamamlanırken, üç blokta da temel altı betonuna başlandı. Bu alanda da kalıcı konutların yanı sıra 32 derslikli bir adet lise, 32 derslikli bir adet ilköğretim okulu, bir adet cami, bir adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapılacak.

 

ERCİŞ’E 1376 KONUT

TOKİ depremin en büyük hasarı verdiği Van Erciş’e 1376 konut inşa edecek. Van depreminin ardından 2944 kalıcı konut ihalesini tamamlayarak binaların temelini atan TOKİ, 1808 konutu da ihale aşamasına getirdi. 1808 konutun ihalesinin tamamlanmasıyla birlikte Van’daki depremzedelerin barınma sorunun çözümü amacıyla 4752 konutun ihale sürecini tamamlamış ve inşaat aşamasına geçilmiş olacak. TOKİ, 7.2 şiddetindeki depremden etkilenen 91 köy için de 6 bin konteyner ihalesi gerçekleştirdi. Bu konteynerlerden yüzde 40’ının afetzedelere teslimi tamamlandı. TOKİ, bunun yanında AFAD ve Kızılay tarafından bölgeye konuşlandırılacak 6 bin 500 konteyner için de alt yapı ihalesini tamamladı.

 

 

Editör: TE Bilisim