Türk Ekonomi Bankası (TEB), Kadın Bankacılığı ile kadın patronları desteklemek ve iş hayatındaki varlıklarını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacını karşılama ve onları ilham veren başarılı iş kadınlarıyla bir araya getirme hedefiyle Kadın Akademisi’ni başlatan TEB, yeni buluşmasını 29 Mayıs Pazartesi günü İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TEB KOBİ Bankacılığı Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Simla Ünal, “Kadın işgücünün kıymeti ülkemizde her geçen gün artıyor. Girişimcilik bilinci ve ruhu arttıkça kadın KOBİ ve girişimcilerimizin sayısının da arttığını gözlemliyoruz. Biz ülkemizin potansiyelinin çok daha yüksek olduğu inancıyla Kadın Bankacılığı alanında çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Türkiye’de TEB Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara odaklanarak onların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele almayı ve tamamen kendilerine özel çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kadın patronların iş hayatındaki varlıklarını güçlendirmek üzere hayata geçirdiğimiz TEB Kadın Akademisi ile şimdiye kadar birçok farklı etkinlik düzenledik. Bugün de TEB Kadın Akademi’nin 23’üncüsünü İstanbul’da gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

TEB Kadın Akademisi ile Türkiye’nin farklı illerinde kadın patronlara ulaşmayı ve büyüme yolunda onlara destek olmayı hedeflediklerini belirten Ünal, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin en kapsamlı Kadın Bankacılığı ile ülkemizdeki kadın istihdamı ve işgücünün önünü açacak, iş hayatındaki kadın sayısını ve sürdürülebilir işletme modellerini desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Etkinlik, İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan’ın yaptığı konuşmanın ardından ActionCOACH İşletme Koçu Ayşegül Aksak’ın kadın patronlara yönelik “Ezber Bozan Pazarlama Taktikleri” konulu eğitimiyle devam etti.

Kadın patronlara yönelik ürün ve hizmetler

TEB, Kadın Bankacılığı ile işletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda kadın patronlara özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk alma olanakları sunuyor. Bu sayede kadın patronlara iş hayatının çeşitli alanlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları konusunda bütünlüklü bir destek veren TEB, kadın patronların global dünya ile rekabet edebilecek seviyeye ulaşması ve istikrarlı bir büyüme elde edebilmeleri için finansmana erişimlerini de kolaylaştırıyor.

Bu yönde maddi teminatsız kredi ve özel finansman paketleri geliştiren TEB, Kadın Patrona Özel EBRD Kredisi, KGF Kadın Patron Destek Kredisi, Altın Teminatlı Kredi, Kadın Bankacılığı Masraf Paketi, Kadın Bankacılığı Ürün Paketi gibi avantajlı bankacılık hizmetlerinin biraraya getirildiği özel masraf paketleri sunuyor.

Editör: TE Bilisim