Mersin Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santral ihalesine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ) Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, TETAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Karakaya, Yaşar Çakmak ve Nilgün Açıkalın hakkında suç duyurusunda bunuldu.

Yeşiller Partisi Konyaaltı İlçe Eş Koordinatörlüğü, tarafından yapılan suç duyurusu Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi.

Suç duyurusuyla ilgi Antalya Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklama yapan Yeşiller Partisi Konyaaltı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Duygulu, nükleer enerji santrali ihalesinin kapalı zarf usulü ve yarışma şekliyle gerçekleştirilmesi gerekirken, açık ve pazarlık usulüne dönüştürüldüğünü iddia etti.

Duygulu, "Kanuna aykırı hal nedeniyle iptal edilmesi gereken işler iptal edilmedi. İhaleye fesat karıştırma, irtikap, görevi kötüye kullanma, kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi gibi suçlar nedeniyle, savcılığa şikayet dilekçisi verdik." dedi.

Nükleer enerji santrali ihalesine teklif veren Rus şirketin pahalı fiyat verdiğini savunan Duygulu, "Zarftan 21 centlik teklif çıktı. Ardından iptal gündeme geldi. İhaleye ilişkin gelişmeler yasa dışı pazarlık olarak basına yansıdı. Fiyat 15 cente çekilerek revize edildi. Yarışma şeklindeki ihale, pazarlık şekline dönüştüğü için ihaleye fesat karıştırmıştır. İhalenin iptal edilmesi gerekirdi." diye konuştu.

Dilekçelerini bir ay önce hazırlamalarına karşın yerel seçimler sebebiyle farklı yorumlara neden olmaması için beklettiklerini ifade eden Duygulu'ya Yeşiller Partisi Konyaaltı İlçe Eş Koordinatörü Nilsu Güleç, Alican Güner, Hatice Özçelik ve Çetin Çetinkaya da eşlik etti.

Editör: TE Bilisim