Türkiye’nin önde gelen Volkswagen bayisi TAMAŞ Motorlu Araçlar LTD'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çam, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Mehmet Ali Çam, Pazarlama ve Planlama Sorumlusu Derya Taştan gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Avrupa’daki 6.450 Volkswagen bayisi içinde ilk 100‘de yer alarak ülkemizi başarı ile temsil ettiği için gazetemizin oluşturduğu juri tarafından yılın şirketi kategorisinde TAMAŞ’ın plaket ile ödüllendirmesine karar verilmişti.  6 Şubat 2012'de yapılan ödül töreninde plaketini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın elinden alan M.Ali Çam, çalışmalarının takdir edilip plaket ile ödüllendirilmesinden dolayı memnun olduklarını söyledi. 

İstanbul Times Heber Merkezi / Özel Haber


40 yıl hatırı olan kahve eşliğinde İsmail Çam'ın başarı öyküsünü dinledik 


Tecrübesi ile gazete yöneticilerimize başarı öyküsü hakkında ipuçları veren İsmail Çam, ülke için eğitimin çok önemli olduğundan tutun Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın tüccarın önünü açan yasal düzenlemeler yaptığına kadar bir çok konuda fikirlerini beyan etti.

benpart otomotiv yedek parçasında bir numara olacak

TAMAŞ dışında 1980 yılından beri kendilerine ait olan  BENZER  firmasının güvencesi altında tescilli markaları olan benpart markası ile 6.000 civarında otomobil yedek parçası üreterek dahili ve harici ticaretini yaptıklarını belirten tecrübeli  sanayici İsmail Çam, otomotiv yedek parçasında BENZER firması olarak iyi bir konumda olduklarını ifade ederek "yakın bir süre içinde sizlere tesisimizi ve depolarımızı gezdirmekten mutlu oluruz" dedi.   


İlkokul 3.sınıfına kadar okula gitmek için her gün 4 km.yıl yürümüş


İlkokul 3.sınıfa kadar 4 km.yol  yürüyerek ancak okula varabildiğini söyleyen İsmail Çam kendisinin yaşadığı sıkıntıları başka öğrencilerin yaşamaması için kendi köyünde okuduğu eski ve şartlara artık cevap veremeyen ilkokulun yanına yörenin en modern ilköğretim okulunu yaptırtarak kendisi ve eşinin adını verip Milli Eğitim Bakanlığının hizmetine sunduğunu söyledi.

Yıllarca Motor ve makina konusunda Hatay’daki Jandarma komutanlığında teknik ekip olarak çalıştıktan sonra 1980 yıllında emeklli olan İsmail Çam otomotiv parçası üretim ve satışı konusunda ticari hayata atılmış.

Aksaray’da otomotiv yedek parçası üretim ve satışına başladığını söyleyen Çam uzun süre bu alanda başarılı çalışmalar yaptıktan sonra 1990’lı yıllarda otomobil satışı yapmak istediği için bir arayışa girdiğini söyledi.  

Bayilik için bir kaç otomotiv firması ile görüştükten sonra 1994 yılında VOLKSWAGEN  ile anlaştığını ifade ederek  1994 Kasım ayında satışlara başladığını o yılın  son bir buçuk ayında zor bela ancak 5 tane araç satabildiklerini söyledi.

Daha sonra ise verdikleri kaliteli servis ve satış çalışmaları ile her gün başarılarının arttığını söyleyen İsmail Çam bu bir nezaket ziyaret olduğu için konuşmamı özet olarak yapacağım. Ancak geniş bir zamanda yapacağımız görüşmede daha detaylı bilgiler sunmak isterim dedi.

TAMAŞ Yönetim kurulu başkanı M.Ali Çam Yerli Otomotiv hakkında konuştu

Gazetemiz köşe yazarı ve sürekli sarı basın kartı sahibi Müslüm Aktürk’ün ,Mehmet Ali Çam’a “Yerli otomobil hakkında ne düşünüyorsunuz  ? sorusuna geniş bir açıklama yapan Çam, otomobil de markaya güvenin çok önemli olduğunu ifade ederek bu imajı ülke içinde ve dışında oluşturmak için çok çaba sarf etmenin gerektiğini söyledi.  TAMAŞ’ın başarı öyküsü hakkında da detaylı bilgiler veren  yönetim kurulu başkanı Çam müşterilerinin kendilerine gösterdiği güven ve ilgiye layık olabilmek adına sürekli servis hizmet kalitesini attırmak için gayret sarf ettiklerini ifade ederek İstanbul Times Gazetesinin ekibine kurumumuz hakkında detaylı bilgiler vermek üzere sizleri TAMAŞ’a   bekliyoruz dedi.

Geceniz Muhteşemdi çok etkilendik

TAMAŞ’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı İsmail Çam,yönetim kurulu üyesi ve genel müdür Mehmet Ali Çam 6 Şubat 2012 tarihinde Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür merkezinde yaptığımız 5.kuruluş yılı dönümü kokteyli ve plaket takdim töreninde güzel bir organizasyona imza attığımız için Gazetemizin imtiyaz Sahibi Hüseyin Çetiner başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutladılar.

TAMAŞ  ‘ın ziyaretinde gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni  Ferdi Türk, köşe yazarlarından Müslüm Aktürk ve Mustafa Kemal Dolaşır’ da hazır bulundu.

Tamaş yetkililerinin beraberlerinde getirdikleri, Hayat ve Suriye de oldukça yaygın olan muhteşem tatlı ikramı ile sohbet tatlı tadında devam etti.

Taraflar bundan sonra daha yakın işbirliği içinde çalışma temennisi ile ayrıldılar.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim