Sultangazi Orhangazi İlköğretim Okulu Aile Birliği bütün sınıfları akıllı tahtalarla donatarak, çocuklarının daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için gayret ediyorlar.

Yeni kurulan ilçelerden Sultangazi’de öğrenciler artık ‘akıllı’ sınıflarda eğitim görüyorlar. Orhangazi İlköğretim Okulu da bu alanda en yoğun çalışanlardan biri…

Okul Müdürü Abuzer Korkmaz ve Okul Aile Birliği Başkanı Nazmi Bala ele ele vererek, bütün velilerin desteği ile bütün sınıfları ‘akıllı tahta’larla donattılar. Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Belediye Başkanı Cahit Altunay, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ve öğrenci velilerinin katılımıyla yapılan ‘akıllı sınıf’ açılışında konuşan okul müdürü Abuzer Korkmaz; “2007-2008 öğretim yılında hizmete açılan okulda, sivil toplum kuruluşları ve velilerin bağışlarıyla 21 kamera ile güvenlik sistemi kuruldu. 4000 kitap kapasiteli kütüphane ile bütün sınıflar bilgisayar ve projeksiyon sistemi ile akıllı sınıfları oluşturduk. Artık bütün öğrencilerimiz interaktif eğitim alıyorlar.” Dedi.

Başkan Cahit Altunay da, yerel yönetim olarak eğitimi ‘birinci öncelikli’ mesele olarak gördüklerini vurgulayarak; Sultangazi’nin eğitim, gençlik ve başarı kelimeleri ile anılacağını, Sultangazi’nin eğitim kalitesinin artması için tüm imkânlarını seferber edeceklerini söyledi.

‘Akıllı ‘ sınıfların açılışının ardından, okul idarecileri tarafından ‘akıllı tahta’ hakkında bilgi verildi. Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya ve Belediye Başkanı Cahit Altunay da öğrenciler arasına oturarak bir süre ders dinlediler ve öğrencilere çeşitli sorular sordular.

Editör: Ferdi TÜRK

Editör: TE Bilisim