Yerel seçimler öncesinde geçirdiği heliopter kazası sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Ergenekon sorouşturmasında savcılara "bilgi ve belge verdiği" iddia edildi.

HRANT DİNK CİNAYETİ İLE İLİŞKİLENDİRİLDİ

Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra cinayetin zanlılarından Yasin Hayal'in duruşmaya giderken BBP lehine slogan atması, dikkatleri Yazıcıoğlu'nun üzerine çekmişti.

BBP YALANLADI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, helikopter kazasında hayatını kaybeden Parti Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, ''Ergenekon davasına bakan savcılara bilgi ve belge verdiği şeklindeki yayınların gerçeği yansıtmadığını'' bildirdi.

Şanverdi, yaptığı yazılı açıklamada, ''Yazıcıoğlu'nu bu tip olaylar içerisinde gösterme çabalarını reddettiklerini ve kınadıklarını'' belirterek, şunları kaydetti:

''Merhum Genel Başkanımızın Ergenekon davası savcılarına bilgi ve belge verdiği meyanında çıkan yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Yapılan yayınlarda haber kaynağı belirtilmediği gibi haberin doğuruluğu da teyit edilmemiş, sadece bir iddiadan hareket edilmiştir. Büyük Birlik Partisi olarak, Genel Başkanımızı bu tip olaylar içerisinde gösterme çabalarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla gerekli düzeltmelerin ivedilikle yapılmasını istiyoruz.

Buradan Cumhuriyet savcılarımıza da suç duyurusunda bulunuyor, Ergenekon savcılarından da bu konuları teyit eden veya reddeden açıklamalar yapmalarını bekliyoruz.''

Editör: TE Bilisim