Milyonlarca insan Afrika'da milyonlarca insan açlıkla mücadele ederken, BM'nin Mogadişu'ya gönderdiği binlerce ton gıdanın aylardır depolarda bekletildiği ve açlıktan ölen insanlara dağıtılmadığı ortaya çıktı.

Mogadişu'daki depo sorumlusu, yardımların 3 aydır bekletildiğini ancak dağıtım için BM'den bir türlü emir gelmediğini söyledi. BM'nin insanların çığlığına kulaklarını tıkaması, Yeryüzü Doktorları Derneği adına 600 bin Somalili'nin sığındığı Kenya'daki kamplarda inceleme yapan Dr. Süleyman Gündüz tarafından rapor haline getirildi. BM'nin yardımlarını düzenli dağıtmadığını söyleyen Gündüz, "Kampta dahi insanlar 2 gün boyunca aç kalabiliyor" dedi.

BM'nin Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan erzak deposundaki binlerce ton gıda maddesinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmadığı belirlendi.

Yenişafak'ın haberine göre, depodaki gıda malzemelerinin görüntüsünü yayınlayan bir Danimarka televizyonu, malzemelerin adeta çürümeye terkedildiğini ve miktarının binlerce ton olduğunu belirtti.

BM Afrika'daki felakete duyarsız kalırken, Somali, Kenya, Cibuti ve Uganda'da binlerce insan açlıktan ve kuraklıktan hayatını kaybediyor, 12 milyon insan ise tehdit altına bulunuyor.

Editör: TE Bilisim