KLARNET VE AKORDEONLA COŞTULAR

Ünlü klarnetçi Serkan Çağrı, Küçükçekmece’de her ay düzenlenen “ Müziğe Dair” isimli programda, Balkan göçmeni sanatçı Murat Balkan’ı konuk etti. 

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen, Arnavut kökenli göçmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Serkan Çağrı ve Murat Balkan, akordeon ve klarnetle müzik ziyafeti sundu.  Müziğin ritmine dayanamayan katılımcılar,  sahneye çıkıp oynayarak renkli ve eğlenceli bir akşam yaşadılar.

“AKORDEON ÖĞRENMEK İSTEMİYORLAR”

Balkan göçmeni ve müzisyen bir ailenin ilk çocuğu olan Murat Balkan, programda müzik yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. Akordeon ve piyano gibi tuşlu enstrümanları da ustaca kullanan Balkan, babasının da müzisyen olduğunu ve iyi bir müzisyen olmasında babasının emeğinin büyük olduğunu ifade etti. Balkan, günümüzde müziğe ilgisi olanların ağırlığından dolayı akordeon öğrenmek istemediğini de ifade etti.

SERKAN ÇAĞRI KAHKAYA BOĞDU

Keyifli bir sohbete sahne olan programda, müzik ziyafetinin yanı sıra eğlenceli dakikalar da yaşandı.  Serkan Çağrı’nın Roman Dernekleri’nden gelen vatandaşlara ait bir bebeğin ağlaması üzerine klarnet icrasıyla bebeği susturması, renkli görüntüler oluşturarak, izleyicileri kahkahaya boğdu.

Çağrı ve Balkan, gecede “Deryalar, Göçmen Kızı, Kırmızı Gül, Seni Alırsa Fırtına, Bu Fasülye” gibi Rumeli türkülerini de icra etti.

Editör: TE Bilisim