. Selülit hem erkekleri hem de kadınları etkileyebilir, ancak yağ, kas ve bağ dokusu farklı dağılımlarından dolayı kadınlarda daha yaygındır. Selülit tedavisi Mersin dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Karakucak Kliniğimiz deneyimli ekibiyle selülit tedavisi sağlamaktadır. Daha fazla bilgi ve randevu almak için sitemizden yararlanabilirsiniz www.karakucakklinik.com

Selülite Ne Sebep Olur?

Selülit, derinin altında yağ birikmesinden kaynaklanır. Bazı kadınlar diğerlerinden daha fazla selülit oluşumuna eğilimlidir. Sahip olduğunuz selülit miktarı ve bunun ne kadar belirgin olduğu genlerinize, vücut yağ yüzdenize ve yaşınıza göre değişiklik gösterir. Cildinizin kalınlığı da selülit görünümünü etkiler. Tüm vücut tipleri ve ağırlıklarındaki insanlarda selülit olabilir. Kadınlarda yağ dağılımı erkeklerden daha belirgindir. Deri ve kas arasındaki kollajen lifleri altta yatan yağı çoklu ceplere ayrılır. Selülit yaşlandıkça daha görünür hale gelir çünkü cildiniz incelir ve elastikiyetini kaybeder. Bu, altındaki yırtık bağ dokularını gösterir.

       Selülit Nedenleri

  • hormonlar
  • kötü beslenme
  • sağlıksız bir yaşam tarzı
  • birikmiş toksinler
  • genetik
  • kilo almak
  • hareketsizlik
  • gebelik

Selülitten Korunmak İçin

Genellikle kalçaları ve uylukları etkiler, ancak diğer bölgelerde de oluşabilir. Kadınların yüzde 80 ila 90'ı selülite sahiptir.  Çok sayıda tedavi mevcuttur, ancak etki çoğunlukla geçicidir. Yağ oranı düşük bir diyet, sigarayı bırakma ve aktif bir yaşam tarzı, görülme oranının azalmasına yardımcı olabilir.

Selülit Tedavi Çeşitleri

Pek çok farklı selülit tedavisi Mersin ilindeki polikliniğimizde sizlere hizmet etmektedir. Kadınların en büyük dertlerinden birine çözüm olan bu selülit tedavisi Mersin Karakucak polikliniğimizde doktorumuzla ön görüşme, cilt tipinizin ve cilt problemlerinizin incelenmesi ardından en doğru tedavi size sunularak gerçekleştirilmektedir.

Akustik dalga tedavisi

Akustik dalga tedavisi selülit görünümünü azaltır. Gözle görülür bir azalma için birkaç tedavi seansı gereklidir. Bir el cihazı, selüliti parçalamak için ses dalgaları kullanır. Hastalar bir yıl veya daha uzun süren sonuçlar elde ederler.

Lazer tedavisi

Selülit tedavisinde farklı tiplerde lazer tedavisi kullanılmaktadır. Minimal bir lazer cerrahi tedavisi sırasında cildinizin altına küçük bir lazer lifi yerleştirilir. Lazer ateşlendiğinde, lazer enerjisi, selülit görmemize neden olan derinin altındaki sert bantları parçalar. Bu tedavi aynı zamanda cildinizi kalınlaştırabilir. Deri genellikle selülitin oluştuğu yerde incelir. Cildin kalınlaştırılması, selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Sonuçlar 6 ay veya daha uzun sürebilir; ancak, bir miktar çukurlaşma genellikle geri döner.

Subsizyon

Bu tıbbi prosedür, dermatoloğunuzun derinin hemen altına, selülit görmemize neden olan sert bantları kırması için iğne sokmasıyla gerçekleşir. Subsizyonun selülitle gördüğünüz cildin çürümesini azalttığı gözlemlenmiştir. Hastaların büyük çoğunluğu bu tedaviden memnun kalırlar. Sonuçlar 2 yıl ve muhtemelen daha uzun sürebilir.

Vakum destekli hassas doku salımı

Bu işlem de selülit görmemize neden olan sert bantları parçalar. Vakum destekli hassas doku salımısırasında, dermatologunuz sert bantları kesmek için küçük bıçaklar içeren bir cihaz kullanacaktır. Bantlar kesildikten sonra, çukurlu cildi doldurmak ve elimine etmek için doku yukarı doğru hareket eder. Bu, selülit azaltmak için etkili bir tedavi olabilir. Küçük bir çalışma, bu tedaviyi alan birçok hastanın 3 yıla kadar daha az selülit oluşumuna maruz kaldığını göstermektedir. Sonuçlar daha da uzun devam edebilir.

Editör: TE Bilisim