Harbiye Askeri müzede açılan serginin  açılış konuşmasını Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul  Anadolu Yakası  Başkanı Gazi Oktay  Kaya ‘nın yaptığı kurdelasını ,Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay,Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık,Mehmetçik Vakfı1.Ordu Komutanlığı Şehit Gazi İşlem Biriminden Birol Albay  ile, Şehit yakınları ve gaziler  hayırlı olsun dilekleriyle  birlikte kesti.
 Harp Malülü Gaziler,Şehit Dul Ve Yetimler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi  Başkanı Gazi Oktay Kaya ve Yönetimi Kurulu Üyelerinın tam kadro hazır bulundukları açılış programına,sergiye tablolarını hediye eden sanatçılar  ile İTO Mimar ve Mühendisler Meslek Komitesi Başkanı Mim.Süleyman Uluocak, (ZEYÇED ) Zeytinburnu Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz  ve çok sayıda  sanatsever katıldı

Serginin gelirinin  tamamını Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi'ne bırakılacak olan Resim Sergisi Ressam Hülya Gören ve arkadaşı Yalçın Denizyılmaz kreatörlüğünde,  126 ressamın el birliği ile organizasyonu üstlenmeleri açılıştaki görkemlik ile farklılığını ortaya koydu.

Serginin en anlamlı bir başka tarafı da , Pendik ilçesinde 11 yıl taşeron zabıtalık yapan ve Türkiye’de ‘Zabıta Boksör’ olarak ün yapan, İngiltere’de bu yıl içinde yaptığı üçüncü ‘Ağır Siklet Altın Kemer Ünvan Maçı’nı da kazanan Durmuş Karakuş'un şampiyonluk eldivenlerini sergi için bağışlamış olmasıydı. Son maçını da kazanan Durmuş Karakuş, maç sonrası duygularını, "Şampiyonluğu ve kemerimi öncelikle Gazi Mustafa Kemal'e şehitlerimize ve gazilerimize armağan ediyorum " diyerek, ardından eldivenlerini bu sergide bağışlaması hayli anlamlıydı.

Zeytinburnu İlçesi, resim eğitmeni  Hülya Gören'in misafirleri karşılaması ve ilgilenmesi ve heyecanı  hayli mükemmeldi. Serginin 8 yaşındaki ressamı Cemra Gören'in neşesi ise görülmeye değerdi. Gazilerin bu sergideki neşeli hareketlilikleri dikkat çekiciydi.

126 ressamın 156 eseriyle destek verdikleri “ Resim Sergisi “ 28 Eylül Cuma günü akşamına kadar  09.00 – 18.00 saatleri arası gezilebilecek.

SERGİYE ESERLERİ İLE KATILAN SANATÇILAR

Pınat Kalem, Oğuz Tolga, Mücella Balyemez, İrfan Seçkin, Armağan Ulusoy, Darya Shigaeva, Nazife Murat Aşçıoğlu, Pavlina Kopano, Cervat Sarıkartal, Dr. Gülçin Emre Hoppe, Bülbül San, Natali Aydar Cafer Gümüş, Tankut Bilge, Hakan Denizyılmaz, Soykan Denizyılmaz, Miyase Soygür, Çağrı Coşkun, Asuman Karaduman, Ayşe Selda Tezol, Mustafa Karadeniz. Ayfer Baş, Şeref Kiperol Üçok, Emel Örs, Gülizar Malçok, İmdat Delieli, Şenol Sak, Serpil Ümit, Nefize Sefer, Nazife Gülben, Fatoş Çelikel, Nazende Yücel, Aslıhan Koç, Neriman Şahin, Tolga Ayvazlar, Sinan İlen, Nuran Özmutlu, Cemre Gören, Serdar Okan, Rukiye Yüceloğlu, Memik Kibarkaya, Deniz Uzunhasan, Cengiz Ünlü, Belma Yargın, Nükhet Koçal, Pervin Özkan Kılıç, Sevinç Şimşek, Nusret Topuzoğlu, Türkan Kılkış, Yasemin Aydeniz, Berna Doğan, Yeşim Önde, Ayfer Altuntaş, Şerife Türker,H. Ülkü Şahin, Nuray Nizam, Ayla Kılıçoğlu, Bahçelievler Huzurevi Müdürlüğü, Kasın Taygun, Esra Bezci, Zuhal Neccar, Oğuz Asena, Yasemin Aliköleoğlu, Yeşim Kurt, Mehtap Yanıkoğlu, Vildan Güzel, Nigar Damlı, Emine Pamuk, Çetin Davran, Nergis Orhon Soydaner, Arezou Behrang, Çiğdem Güzer, Yavuz Balkan, Özlem Şenyüz, Sabire Uyanıker, Sabiha Çeri, Arel Ayparlar, Selahattin Soyer, Muhittin Güngör, Hamid Muharramov, İntigam Agayev, Farid Mirzayev, Yakup Sıdıkov, İbrahim Akıncı, Işık Çuhacıoğlu, Şanaz Panopaur, Lale Avcıdırlar, Aysel Hacıhüseyin, Aisel Tzampaz Chatip, Hande Altıok, Hülya Gören, Elif Sabriye Katip, Pervin Özer, Zekiye Besler Kuşçu, Halil Gören, Nalan Alakent, Vildan Özsoy, Gülümay Çiraz, Sabriye Şeker, Armağan Ulusoy, Banu Sandal, Elhan Ergin, Esra Dündaralp, Evren Bilgin, Damla Yeşiloğlu,Filiz Ural, Füsun Güzelöz, Gülşen Kıbrıslı, Lale Şen, Melahat Yağcı, Mine Sarper, Selma Yüce, Senra Tolunay, SemraÖzümerzifon, Süheyla Cazairli, Süheyla Güremel, Şive Sel, Serap Akışık, Lale Gemici, Esmira Rüstemova ve Dilek Kocaman.

Editör: TE Bilisim