Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, üst düzey Türk yetkililerin imzalanan protokollerle ilgili yaptığı açıklamaların öncelikle Azeri kamuoyuna yönelik olduğunu söyledi.

Rus Itar-Tass Ajansı, Serj Sarkisyan'ın, Moskova'ya hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncelikle Yukarı-Karabağ sorunun çözülmesi gerektiği açıklamasıyla ilgili bir soruyu yanıtladığını kaydetti.

Sarkisyan, bu açıklamaların basının çarpıtmasından çok Erdoğan'ın gerçek sözleri olması durumunda bunu son derece "ilginç" karşıladığını belirterek, "Eğer Türkiye gerçekten bu protokolleri onaylamayacaksa, o zaman önceki gün bunları neden imzaladık? Bizim bu konuda gerekli iradeyi gösteremeyip geri adım atmamız mı beklendi?" diye sordu.

"Her halükarda top şu anda Türkiye'nin alanında" diyen Sarkisyan, "Bizim beklemek için ve olayların nasıl gelişeceğini görmek için yeterli sabrımız var" dedi.

Ermenistan'ın bu adımları kamuoyuna açıkladığını ve yalnızca bu doğrultuda ilerlemekten kaçınmayacağını belirten Sarkisyan, "Eğer Türkiye protokolleri onaylar ve takvimdeki biçimde hareket ederse biz de bu süreçte aynı biçimde ilerleriz. Eğer protokolleri onaylamazsa, o zaman da bizi engelleyecek birşey olmayacak ve açıkladığımız biçimde hareket edeceğiz" diye konuştu.

Sarkisyan, önceki gün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Türkiye'nin protokolleri makul bir süre içinde onaylamaması ve hükümlerini yerine getirmemesi veya gelecekte bunları ihlal etmesi durumunde, Ermenistan'ın anında uluslararası hukuk temelinde karşılık vereceğini söylemişti.

Editör: TE Bilisim