Bu eğitimi alırken nasıl güzel şarkı söylenebilir konusundaki birçok tekniğin eğitimini görür. Eğer ki şan eğitimleri alma imkânınız yoksa kendi kendinize çalışarak da sesinizi nasıl kullanacağınızı ve nasıl şarkı söylenebileceğini öğrenebilirsiniz. Isınma aşamaları sesi doğru kullanmak için en önemli aşamalardandır. Bu alıştırmalar sesinizin şarkıya hazırlanmasını ve şarkı söylerken zorlanmamanızı sağlar. Özellikle şarkı söylerken sesinizi kaydetmeniz ve sesinizi daha sonra dinlemeniz yapmış olduğunuz hataları görmenizi ve daha sonra o hatayı yapmamanızı sağlar.

Sesi Şarkıya Hazırlama Adımları

Vücudunuzun genel hali sesinizden yansır. Ses tellerinizi hazırladıktan sonra kendi kendinize sesler çıkarın. Çok fazla yüksek notalara çıkmaya çalışarak sesinizi zorlamayın. Eğer illaki sesinizi yüksek notalara çıkarmak istiyorsanız bunu yavaş yavaş ve yumuşak bir şekilde yapmalısınız. Güzel bir arşiviniz olmasını istiyorsanız, şarkı indir sitesinden yararlanabilirsiniz. Sesinizi zorlamak kötü bir nota elde etmenize neden olur. Bolca soğuk su içmeye ve ılık çay tüketmeye çalışın. Çünkü bunlar ses tellerinizin nemlenmesine yardımcı olur. Derin nefes alıp vermeye kendinizi alıştırın. Nefes alırken göğsünüzü değil diyaframınızı kullanmaya çalışın. Eğer bir şarkı çalışıyorsanız bunu parçalara ayırarak çalışın.

Sesinizi İyi Kullanmanın Yöntemleri

Şarkı söyleyenler için en önemli şey sesidir. Bu yüzden sesine çok iyi bakması gerekir. Bunun için bol su içemeye dikkat etmelisiniz. Bu boğazınızın kurumasını ve sesinizi daha iyi kullanmanızı sağlar. Ses kayıtları yaparken duruşlarınıza dikkat emeniz gerekir. Kambur durmak sesinizin net çıkmasını engeller. Sesinizi iyi kullanmanın diğer bir yöntemi de mikrofonu iyi kullanmayı bilmenizden geçer. Şarkı söylerken mikrofonu ağzınıza çok yakın tutmayın. Bu durum sesin doğal ve rahat çıkmasını engeller. Nefesinize de dikkat etmeniz gerekir. Doğru nefes sesinize yansır ve gergin çıkmasına sebep olur.

Editör: TE Bilisim